Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'de delegeler belirlenecek

        Bugüne kadar 5 olağan, 2 de olağanüstü kongre yapan AK Parti bu kez kongrelerde oy kullanacak delegeleri seçecek. Merkez Yönetim Kurulunda, milletvekilleri ve il başkanlarıyla ile görüşülen hazırlıklar Pazartesi günü Merkez Karar Yönetim Kurulunda da ele alınacak.

        Genel Merkezin hazırlayacağı kitapçık ile kimlerin aday olacağı partililere anlatılacak sonra da takvim belirlenecek. 2017'nin Ocak ayında ilçe kongreleri için süreç başlayacak. 970 ilçe, 36 beldede delege seçimi yapılacak. İlçelerden, illerden ve Genel Merkezden gelecek isimlerle AK Parti'nin yeni delegeleri belirlenmiş olacak.

        Kurucu üyeler, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulunda ve Demokrasi Hakem Heyetinde yer alan isimler AK Parti'nin doğal delegeleri.

        İl ve ilçelerdeki kongreler sona erdikten sonra sıra 2018 yılında yapılması beklenen 6'ncı olağan kongreye gelecek. İşte o kongrede yenilenen teşkilatların yeni delegeleri sandık başına gidecek.

        FETÖ TEMİZLİĞİ

        Seçimlerin FETÖ ile mücadele açısından da önemli olduğu, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen isimlerin temizlenmiş olacağı belirtiliyor.

        Çimen Çetin / HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ