Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 3 general ve 1 amiral tahliye edildi

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, yasa gereği 30 günde bir yapılan tutukluluk incelemesinde, 3 general, 1 amiralin, dosyada toplanan deliller çerçevesinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

        İlk olarak Tuğgeneral Ali Akyürek tahliye oldu. Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, Tuğamiral Ömer Mesut Ak'ın tahliye talepleri ise İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce tahliyle edilmedi. Bu karara itirazı değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği Yıldırım, Yazıcıoğlu ve Ak'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

        Tahliye kararında, "Komuta ettikleri birliklerin darbe girişimine katıldıklarına dair herhangi bir tespitin bulunmaması, Darbeci askeri kanat tarafından hazırlanan sıkıyönetim direktif ekindeki sözde atama listesinde mevcut görevin devamına dair atama kararları hariç darbe teşebbüsüne katıldıklarına dair delil elde edilememesi atama kararlarına göre darbeci askeri kanatla fikir ve eylem birliği içerisinde olduklarına şüphe bulunsa da bu aşamada mevcut delillere göre ikametgah sahibi olmaları nazara alındığında adli kontrol uygulamasının ölçülü olacağı..." belirtildi.

        Tümgeneral Veli Yıldırım darbe girişiminin ardından yapılan YAŞ toplantısının ardından emekli edilmişti. Tuğamiral Ömer Mesut Ak Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'dan ihraç edilmişti.

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ