Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bekir Bozdağ'dan referandum ve FETÖ elebaşının iadesine ilişkin kritik açıklamalar

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son açıklamalarından başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği için AK Parti'ye destek olacaklarını anladığını belirterek, TBMM'nin bu konuyu gündemine hemen alması durumunda referandum için baharın bile beklenmeyeceğini kaydetti.

        Bahçeli'nin bu açıklama ile başkanlık sistemi tartışmalarının artık Türkiye gündeminden çıkarılmasını istediğini gösterdiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

        "Bunun yolu bu işi halka sormaktır. Meclis'teki oylamanın bu tartışmayı bitirmeyeceği açık. Çünkü AK Parti'nin 316 oyuyla zaten bu işe gücü tek başına yetmiyor. Bahçeli 'Meclis'e gelsin, biz 330 sağlayalım ve halka soralım, Türk halkı evet derse mesele biter, hayır derse mesele yine biter' diyor."

        Bozdağ, "Parlamento bu konuyu gündemine alır hemen karar verirse, referandum sandığı hızla gelir, baharı bile beklemez" dedi.

        Bozdağ, FETÖ elebaşının ABD'den iadesine ilişkin olarak da"İade olmazsa Türkiye'nin tavrı misliyle mukabele olacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ