Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hrant Dink davasında Celalettin Cerrah ifade verecek

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni 'Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin 2'si tutuklu 35 sanıklı davada tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme bir sonraki duruşma Celalettin Cerrah, Sabri Uzun ve Ahmet İlhan Güler'in savunmalarının alınmasına karar verdi.

        İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek katıldı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un da arasında bulunduğu 7 tutuksuz sanığın hazır bulunduğu duruşmaya Ogün Samast ve Yasin Hayal hükümlü bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        Tutuksuz sanıklardan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hasan Durmuşoğlu savunmasını yaptı. Durmuşoğlu ifadesinde, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Meslek hayatımda hiçbir soruşturma geçirmedim" dedi.

        CERRAH SAVUNMA YAPACAK

        Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki celse Celalettin Cerrah, Sabri Uzun ve Ahmet İlhan Güler'in ifadesinin alınmasına karar verdi. Sanıklar Engin Dinç, Ercan Demir, Faruk Sarı, Hasan Durmuşoğlu ve Mehmet Uçar'ın istenildiği takdirde duruşmada hazır olmaları kaydıyla duruşmalardan vareste tutulmalarına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ