Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pişkin hırsız, çalarken esnaftan yardım istedi

        Bayrampaşa Tekstil Merkezinde 25 yıllık esnaf Şerafettin Kurt'un, toptan satış için çuvalladığı kıyafetleri çalındı. Olayın ilginç yanı ise komşularının farkında olmadan, hırsıza yardım etmesi oldu. Pişkin hırsız, çuvalların taşınması esnasında, nakliyeci olduğunu söyleyerek esnaflardan yardım istedi. Hırsızın profesyonel oyunu güvenlik kamerasına takılmasıyla son buldu.

        Bayrampaşa Tekstil Merkezinde çalışan Şerafettin Kurt'un Anadolu'nun çeşitli illerine göndermek için paketlediği kıyafetler, müşterisi ile ilgilenirken, kapısının önünden çalındı.

        ESNAFTAN HIRSIZA BÜYÜK YARDIM

        Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve güvenlik kamerasına takılan hırsızın rahat tavırları ise dikkat çekiciydi. Önce pasaj içinde gözlem yapan hırsız, ardından nakliyeci olduğunu söyleyerek ağır çuvalları kaldırmak istedi. Ancak ağırlık karşısında zorlanan hırsız bu kez esnaftan yardım talep etti. Şerafettin Kurt'un yıllardır birlikte çalıştığı esnaf komşuları olaydan habersiz hem hırsızın sırtına çuvalı yükledi hem de pasajdan çıkabilmesi için kapıyı açtı. Çok geçmeden dükkan önündeki mallarının çalındığını fark eden Şerafettin Kurt, çareyi kamera kayıtlarını incelemekte buldu. Görüntülerde ise arkadaşlarının yardım ettiğini görünce şok oldu.

        O anları "trajikomik" olarak nitelendiren Şerafettin Kurt yaşadıklarını şu sözler ile anlattı: "İçerdi müşteri ile ilgilenirken bir baktım çuval yok. Daha sonra dışarıda diğer esnaf arkadaşlara sordum onlar da " biz kargocuya verdik" dediler. Halbuki kargocu olsa bizim vermemiz lazım meğerse hırsızmış. Kamera kayıtlarından zaten yardım istiyor. Arkadaşlarda sırtına koyuyor, kapıyı açıyorlar. Bizde kamera kayıtlarını görünce bunu nasıl yaptınız diye çok şaşırdık güldük yani ne yapalım" dedi.

        "ENAYİ YERİNE KONDUK"

        Hayrete düşüren olay akıllara 'artık kimseye yardım edemeyecek miyiz ?' sorusunu da beraberinde getirdi. Bilmeden hırsıza yardım ettiğini anlatan esnaflardan Ahmet Faruk Atilla olay anını anlattı: "İki kişi, burada çuvalı görmüşler komşunun dükkanında. Ondan sonra gelip çuvalı almak istedi, bizde nakliyecilerin elemanı zannettik. Yan komşumda yanımdaydı çuvalı sırtına alırken yardım ettik. Resmen enayi yerine konduk."

        Pişkin hırsıza fark etmeden yardım eden diğer bir esnaf ise; " Hırsıza niye yardım edelim. Biz komşu olarak bir yardımsever olarak hareket ettik" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ