Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! İstanbul'da deprem meydana geldi | Son depremler

        Saat 11.18'deİstanbul'dan da hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünün 5.0 olduğunu açıklarken, AFAD şiddetin4.8 olduğunu bildirdi. Karadeniz açıklarında meydana gelen deprem yerin 11.4 km derininde gerçekleşti.

        "İLK BİLGİLERE GÖRE CAN VE MAL KAYBI YOK"

        Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Karadeniz'deki 4,8 büyüklüğünde depreme ilişkin, "İlk aldığımız bilgiye göre şu dakika itibarıyla herhangi bir can ve mal kaybı yok." dedi. Vali Yardımcısı Balaban, yaptığı açıklamada, depremle ilgili şu anda araştırmaların yapıldığını belirtti.

        "İlk aldığımız bilgiye göre şu dakika itibarıyla herhangi bir can ve mal kaybı yok." diyen Balaban, hatta Kandıra'daki vatandaşların hissetmediklerini söylediklerini bildirdi.

        "HERHANGİ BİR HASAR BOYUTU YOK"

        AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul da depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade ederek, "Kıyı emniyetinden ve gerekli yerlerden ilk bilgileri aldık. 102 kilometre açıkta yani Karadeniz'de, 25 kilometre derinlikte 4,8 büyüklüğünde bir deprem ama sadece bir sallantı hissi olmuş Kefken'de, herhangi bir hasar boyutu yok hadisenin. Yine de arkadaşlarımız kontrol amaçlı gidiyorlar. Aldığımız bilgiler bu yönde." ifadesini kullandı.

        KUZEY ANADOLU FAY HATTINI TETİKLER Mİ?

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Pınar, Karadeniz'de meydana gelen depremin, İstanbul ve civarı ile Karadeniz'e yakın yerlerde hissedildiğini belirterek, "Bu gibi depremlerin, oldukça uzak olması sebebiyle Kuzey Anadolu Fayı üzerinde herhangi bir tetikleme etkisi olmayacağını söyleyebiliriz." dedi.

        Pınar, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de zaman zaman bu tip büyüklükte depremlerin meydana gelebildiğini ancak bunların sıklığının çok az olduğunu kaydetti.

        "NADİR MEYDANA GELEN DEPREMLER"

        Karadeniz depremlerinin Anadolu'da meydana gelenlerle karşılaştırılması durumunda "nadir meydana gelen depremler" şeklinde tanımlanabileceğini vurgulayan Pınar, bu depremlerin bazen 6 büyüklüğüne de erişebildiğini ifade etti.

        Zonguldak-Bartın açıklarında 1968 yılında gerçekleşen 6,5 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Pınar, bu şiddetteki depremlerin bölgede çok sık yaşanmadığını yineledi.

        Bugün meydana gelen depremin sahil şeridine çok uzakta olduğuna dikkati çeken Pınar, "Deprem İstanbul ve civarı ile Karadeniz'e yakın yerlerde hissedildi. Bu gibi depremlerin, oldukça uzak olması sebebiyle Kuzey Anadolu Fayı üzerinde herhangi bir tetikleme etkisi olmayacağını söyleyebiliriz." diye konuştu.

        Harita

        HABERTURK.COM - AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ