Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yıldırım'dan muhalefete başkanlık için yeni öneri

        Başbakan Binali Yıldırım, Çamlıca Bağlantı Yolu'nda düzenlenen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, BDDK ve SPK hizmet binalarının temel atma töreninde konuştu.Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

        "2 SAAT 50 DAKİKADA İZMİR"

        2002'den bu yana yaptıklarımızı anlatmaya lüzum yok. Sadece İstanbul... İstanbul-İzmir otoyolu. Osmangazi Köprüsü'nü açtık. Şimdi Bursa'dan İstanbul'a bir saatte geliyor insanlar. 2018'de İzmir'e gitmek isterseniz 2 saat 50 dakikada gideceksiniz. Siz sabah trafik olduğunda Ümraniye'den havalimanına 2 saatte gidebilir misiniz? Ama İzmir'e 2 saat 50 dakikada gideceksiniz.

        "BİR ONE MINUTE BİR DE TWO MINUTE VAR"

        Avrasya Tüneli de 20 Aralık'ta hizmete geçecek. Sarayburnu'ndan gireceksiniz Haydarpaşa'dan çıkacaksınız. 2 dakikada. Bir one minute var bir de two minute var.

        "YATIRIMCILAR İÇİN İDEAL YER"

        İstanbul yatırımcılar için en ideal yerdir. Onun için bu merkeze ihtiyaç var. Bunun kararını verdik. Bir iki sene içinde buralarda muazzam tesisler, binalar tamamlanacak. Burada sadece bugün temelini attığımız BDDK'nın SPK'nın yeri yok. Aynı zamanda başka kurumlar da var. Ben buradan çağrı yapıyorum. Bütün bankalarımız bir an önce burada temeli atsınlar. Finans merkezi demek hepsinin bir araya gelerek güçlerini birleştirmesi demek.

        "İSTİKRARIN YOLU BAŞKANLIKTAN GEÇER"

        İstikrar sürecek Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak? Başkanlıkla olacak. Biz diyoruz ki, millete hepinizin sözü var. Bizim de sözümüz var. Ne dedik? Hep seçimlerde yeni anayasayı yapacağız. Ve Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getireceğiz. İstikrarın kalıcı hale gelmesinin yolu başkanlıktan geçiyor. Bakın 7 Haziran'da neler yaşadık. Hükümet kurulabildi mi? Allah'tan millet tehlikeyi gördü ve hemen kararını değiştirdi.

        MUHALEFETE YENİ ÖNERİ: İKİSİNİ DE SORALIM

        Diğer partilere diyoruz ki gelin Meclis'ten bu anayasayı geçirelim, kararı millete bırakalım. Biz başkanlık diyoruz. Başkanlık Türkiye için gereklidir diyoruz. Başkanlıkta güçlü siyasi irade var. Başkanlıkta Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği var. Siz başkanlık değil de başka bir model öneriyorsanız buyrun ikisini de soralım millete. Milletin verdiği kararın başımızın üstünde yeri var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ