Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dabık'a ilerliyoruz

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, daha sonra kendi adını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında konuştu.Erdoğan, şu mesajları verdi:

        "VATANDAŞ OLARAK ANILMAYACAKLAR"

        Ne dedik, 'İnlerine gireceğiz, onlar kaçacak, biz kovalayacağız' dedik. Kovalıyor muyuz? Kaçıyorlar mı? Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar.

        FETÖ ELEBAŞINA SESLENDİ

        Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Gel, gidip de Amerika'ya sığınma. Gel buraya o zaman, gel burada yargılan. Gelemez. Niye? Korkakların şanı kaçmaktır, kaçmak. Korkaklar, zafer takı dikemez, onu yiğitler diker.

        15 TEMMUZ ANITI

        Biz bir zafer anıtını inşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışına dikeceğiz. Oraya şehitlerimizin ismini yazacağız. Aynı şekilde bir tanesini de Ankara'ya dikeceğiz. Böylece, unutturmayacağız ve unutmayacağız. Onun için 15 Temmuz'u "Şehitlerimizi Anma Günü" ilan ettik.

        MUSUL MESAJI: NE DEAŞ NE BAŞKA ÖRGÜT...

        Kusura bakmayın Musul'un ne DEAŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade etmeyiz. Şu anda koalisyon güçleriyle bugün dışişleri bakanım Lozan'da teklifi yapacaklar. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız.

        "BAŞİKA ÜSSÜ ORADA DURACAK"

        Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır.

        "GÜVENLİ GÖLGE İLAN EDECEĞİZ"

        Cerablus'a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi ilerliyoruz, nereye? Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, onlar topraklarına dönsünler, onları güvenli şekilde orada yaşatalım, atacağımız adım bu.

        "BUNU YUTMAYIZ"

        Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonu önlemek isteyenlerin, 15 Temmuz'un arkasında olmadığını söyleyenin ya dünyadan haberi yoktur ya da bizzat kendisi de bu işin içindedir. Aynı şekilde Başika'daki Türk askerinden rahatsız olanlarla ülkemizi Musul operasyonunun dışında tutmak için yırtınanlarla '15 Temmuz'un ilgisi yok' demek, milletin aklıyla alay etmek demektir. Bunu biz yutmayacağız.

        YENİKAPI RUHU

        Cumhurbaşkanı olarak Yenikapı buluşmasını düzenledik. İktidar partisi tereddüt etmeden 'Evet' dedi. Sayın Bahçeli tereddüt etmeden 'Evet' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu önce 'Hayır' dedi. Sonra ne oldu ne bitti 'Evet' dedi. Ne oldu? Önce memnun olduklarını söylediler. Sonra başladılar 'Biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz' demeye. Olsan ne yazar olmasan ne yazar. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye'de bir o kadar da ne yaptı? Ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli.

        KENDİ ADINI TAŞIYAN ÜNİVERSİTEDE

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılışın töreninin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında konuştu:

        "KÜLTÜR DEVRİMİNE İHTİYACIMIZ VAR"

        Kendi helikopterlerimizi yapar hale gelmişiz ama yaptığımız bu helikopterler, bu uçaklar bize bombayı yağdırmaya başlamış ve onlar bizi öldürmeye gelmiş. Mesele ne, fiziki mekanların olmasından öte şu gönülleri halletmek, bu kafa yapısını halletmek, zihinleri halletmek. Onun için kültür inkılabına ihtiyacımız var. Asıl reformu kültürde yapmamız lazım, kültür ihtilaline, kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var.

        "IRAK İLE SURİYE İLGİLENMEK GÖREVİMİZ, HAKKIMIZ"

        Birileri bize 'Irak'la, Suriye ile niye ilgileniyorsunuz' diye soruyor. Kimse binlerce kilometre uzaktan gelip burnumuzun dibinde faaliyet gösteren ülkelere 'Siz burada ne arıyorsunuz' diyemiyor. Bizim kardeş bölgelerle ilgilenmek hem görevimiz hem de hakkımızdır. Bunlardan vazgeçtiğimiz gün istiklalimizden ve istikbalimizden vazgeçtiği gündür.

        "PKK'NIN ATIĞI PYD'YE SAHİP ÇIKIYORLAR"

        Millet olma şuuru çok önemli, kendimize güveneceğiz. Üç, beş PKK'lı zibidiye biz Türkiye'yi böldürtmeyiz bunu böyle bilmemiz lazım. Biz kalkıp üç, beş DEAŞ'lıya burayı böldürtmeyiz. Bunların İslam'la alakası yok. Bunlar Müslüman falan değil, sadece bunlar bizim güzel dinimizi kirletiyor. Bunlar pislik, hiç alakası yok. İşte bir de PKK'nın atığı, PYD, YPG. Bunlar atık. Birileri de bunlara sahip çıkıyor, bunlara silah indiriyorlar, bindiriyorlar.

        "PKK'YA TARİHİN EN BÜYÜK DARBELERİ VURULUYOR"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'nin karşısına terör örgütlerini dikenler neyin peşinde? Terör örgütlerini bize tercih edenlerin derdi ne Tayyip Erdoğan'dır ne bu hükümet dertleri. Dertleri Türkiye'nin kendisi Türk miletinin kendisidir. Bunların derdi Türkiye'nin artık milli politikaların uygulamadaki kararlılığıdır, her gün artan özgüvenidir. Suriye, ırak, Mısır'ın Libya'nın durumu ortada. Böyle bir ortamda Türkiye'yi rahat bırakırlar mı ? Biz herkesin küreselleşmeden söz ettiği dönemde niçin sürekli olarak bu kardeşiniz yerli ve milli vurgusu yapıyor. Biz kendimize yeteceğiz, başka çaresi yok bunun. Önümüze çıkan sorunları ancak bu şekilde aşabileceğiz. Atalarımız ne derdi 'Zor oyunu bozar.'

        Türkiye üzerinde kurulan bir oyun var ve biz bu oyunu bozmakta kararlıyız. Son 3 yılda ülkemize yönelik tüm kritik hamleleri boşa çıkarttık. Önemli mesafeler kat ettik. Bana göre, 15 Temmuz bu işin altın vuruşu olacaktı. Hamdolsun, onu da akamete uğrattık. Hemen arkasından başlattığımız Cerablus Operasyonu ile uzun zamandır yapmak istediğimiz sürekli engellendiğimiz karşı hamleleri de başlattık. PKK'ya tarihinin en büyük darbeleri vuruluyor. Örgütün çeyrek yüzyıldır girilmemiş inlerine giriyoruz. Yuvalandıkları delikler birer birer imha ediliyor. Aynı şekilde DAEŞ'in ülkemizdeki organizasyonu büyük ölçüde çökertilmiş durumda.

        Diğer terör örgütlerine yönelik operasyonlarda da çok önemli neticeler elde ediliyor. Musul meselesinde gerek Irak'tan gerekse diğer yerlerden bu kadar yüksek ses çıkmasının sebebi bizim orada kurulmak istenen mezhep oyunun biz görüyoruz ve deşifre ediyoruz. DAEŞ balonun söndüren Türkiye'dir. Türkiye'nin bölgedeki askeri varlığı yeni değildir, meçhul de değildir, dert başkadır. Biz bu oyunu görüyoruz ve rıza göstermiyoruz. Türkiye için varlık yokluk haline dönüşen bu konuda elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanarak kendimizin de bölgedeki kardeşlerimizin de çıkarlarını korumakta kararlıyız" diye konuştu.

        Konuşmasının ardından yeni çipli kimlik kartları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teslim edildi. Ardından Rize'de 200 milyon liralık eser ve hizmetlerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ