Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Öğretmenin vuruşu sağır etti’ iddiası

        İstanbul’da özel bir kolejde okuyan 15 yaşındaki A.D.’nin, İngilizce öğretmeni A.K.’nın yoklama defterini sertçe masaya vurması nedeniyle işitme kaybına uğradığı öne sürüldü.

        İddiaya göre 9. sınıf öğrencisi A.D.’nin, öğretmeni A.K.’nın arka sıradaki öğrencileri susturmak için yoklama defterini sertçe masaya vurması sonucu kulağında hasar oluştu. O gece uyuyamayan A.D., ertesi gün annesi tarafından doktora götürüldü. Kulağında yüzde 10 işitme kaybı meydana gelen çocuğun kulağındaki çınlama uzun süre geçmedi. Bunun üzerine A.D., ses geçirmeyen kulaklık takmaya başladı. Anne D.D., bir süre sonra oğlunu özel okuldan alıp devlet okuluna yazdırdı.

        ‘ORTA KULAK İLTİHABINDAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR’

        Öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan anne D.D., “Öğretmeni okul yönetimine şikâyette bulunduk ancak bir şey yapmadılar. Ben de oğlumu okuldan aldım. Cep telefonu çalınca açmaya bile çekinir oldu. Sürekli yazışarak haberleşiyoruz. Öğretmenini duymakta zorlanıyor. Hâlâ kulakları çınlıyor ve geceleri uyumakta zorlanıyor” diye konuştu. Savcılıkta ifade veren İngilizce öğretmeni A.K., ise “A.D’ye herhangi bir fiziksel temasım olmadı. A.D.’nin kolej kaydı yapılırken düzenlenen formda orta kulak iltihabı olduğunu belirten notu var. Kulağındaki rahatsızlık bundan kaynaklanmış olabilir” dedi.

        Hüseyin ŞENTÜRK / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ