Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit olan 4 asker gözyaşlarıyla uğurlandı

        Mazıdağı'nda şehit olan 3 askerden Piyade Uzman Çavuş İslam Akyüz'ün cenazesi Adana'da toprağa verildi. Şehit için Buruk Mezarlığı'nda düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Oğlunun fotoğrafını çevresindekilere gösteren Mustafa Akyüz'ün "Oğlum bana bakıyor" sözleri yürekleri burktu. Anne Ayşe Akyüz'ün "Oğlum, yavrum çok sürmez ben de arkandan gelirim" diye ağıt yakarken acılı eş Nazmiye Akyüz, "Aşkım, yuvam dağıldı. Allah onlara da aynı acıyı yaşatsın" diyerek gözyaşı döktü.

        'DÜĞÜNÜN MÜ OLUYOR KUZUM'

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Fehmi Altundaş için Niğde'nin Bor İlçesi meydanında tören düzenlendi. Oğlunun tabutuna sarılan anne Nebiha Altundaş "Fehmim düğünün mü oluyor kuzum" diyerek gözyaşına boğuldu. Baba Şeref ve yakınları tabuta sarıldı. Şehidin cenazesi daha sonra Bor Şehitliği'nde toprağa verildi.

        'YUNUS'UM BÖYLE Mİ GELECEKTİN'

        Piyade Er Yunus Kaymak'ın cenazesi ise Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde toprağa verildi. Acılı anne Şehri Kaymak, "Oğlum, Yunus'um sen böyle mi gelecektin kuzum" diyerek gözyaşı döktü. Şehit Yunus Kaymak'ın 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerden Ordulu Jandarma Er Kemal Bide'nin kuzeni olduğu öğrenildi.

        AMBULANS İÇİNDE OĞLUNU UĞURLADI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit düşen piyade er Erdoğan Çamurlu'nun cenazesi ise İstanbul'da uğurlandı. Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camisi'ndeki törende acılı baba Kemal Kemal Çamurlu taziyeleri protokolde, anne Havva Çamurlu ambulans içinde kabul etti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin de katıldığı törenin arından şehidin cenazesi Sultanbeyli Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Beycan ÜÇKARDEŞ / ADANA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ