Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'daki roketli saldırıda 22 gözaltı

        Emniyet Genel Müdürlüğünce, Antalya-Kemer karayolunda dün balıkçı barınağına yapılan roketli saldırının ardından, terör örgütü PKK'ya yönelik 9 ilde yapılan operasyonlarda aralarında örgüt mensupların da olduğu 22 kişinin yakalandığı bildirildi.

        AA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Antalya merkezli Ankara, İstanbul, Batman, Diyarbakır, Kocaeli, Manisa, Şırnak ve Tunceli'de operasyonlar yapıldı.

        Eş zamanlı operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensupları ile örgüte "milislik ve işbirlikçilik yaptıkları" değerlendirilen 8'i kadın 22 şüpheli gözaltına alındı.

        Operasyonda gözaltına alınan terör örgütü PKK adına cezaevi ile örgüt üst yönetimi arasında kuryelik yaptığı belirtilen bazı avukatların da durumu inceleniyor.

        Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel malzemelere ve dijital delillere el konuldu.

        Öte yandan sabah saatlerinde başlatılan operasyonla, Antalya Valiliğince uygulamaya konulan ve bir süredir emniyet ve jandarma birimlerince yürütülen 24 saatlik yol kontrollerinin sıklaştırıldığı, şehir giriş ve çıkışlarında sabit olarak 24 saat yapılan yol uygulamalarına 6 noktada halen devam edildiği bildirildi.

        Antalya-Kemer karayolu üzerindeki bir balıkçı barınağının önünde dün meydana gelen patlamada bir balıkçı şirketinin konteyneri zarar görmüştü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ