Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nazi vahşeti engelli oğluna yıkıldı, şimdi adalet arıyor

        Almanya Hof yakınlarındaki Lichtenberg kasabasında 2001’de tecavüzün ardından vahşice katledilen 9 yaşındaki Peggy Knobloch’ın 4 ay önce kemiklerinin bulunmasıyla ortaya çıkan Neo Nazi çetesi NSU (Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü) izi, soruşturmaya yeni boyut kazandırdı. Küçük kızın kemikleri ve bir kumaş parçasında NSU’nun cezaevinde intihar eden üyesi Uwe Böhnhardt’ın DNA’sına rastlandı. Bu gelişme, cinayetle suçlanıp 13 yıl hapis yatan ve yeniden yargılama sonucu 2013’te serbest bırakılan zihinsel engelli Ulvi Kulaç’ın suçsuz olduğu ihtimalini iyice güçlendirdi. HABERTÜRK’e konuşan Kulaç’ın babası Erdal Kulaç, “Oğluma katil damgası vurdular. Yıllarca bir kliniğe kapatıldı. Şimdi gerçek katil ortaya çıktı. Sorumlular hakkında dava açacağım” dedi.

        ‘HİÇBİR DELİL YOKTU’

        Yıllardır Almanya’da yaşayan baba Erdal Kulaç, oğlunun küçük yaşta geçirdiği menenjit nedeniyle engelli olduğunu belirtip yaşadıklarını şöyle anlattı: “2001’de kaybolan 9 yaşındaki Peggy’nin yaşadığı ev bize 150-200 metre mesafedeydi. Annesi Alman, erkek arkadaşı ise Türk’tü. O günü dün gibi hatırlıyorum. Günlerce aradılar ama bulunamadı. Ulvi tutuklandı. Mahkeme ömür boyu hapis verdi. Kızın annesi daha sonra buradan taşındı. Zihinsel engelli oğluma hiçbir delil olmadan katil damgası vurup bizden ayırdılar. Belli günlerde klinikte görüşüyorduk, ama özgürlüğü elinden alınmıştı. Bizi tanıyan kimse Ulvi’nin suçlu olduğuna inanmıyordu. Halkın girişimleri sonucu ikinci bir dava görüldü. 2013’te suçsuz bulundu. Birkaç yıldır da bir oto yedek parçacısında çalışıyor.

        ‘KATİL OLDUĞUNA HİÇ İNANMADIM’

        Açıkçası katilin bulunması beni çok şaşırtmadı. Zaten oğlumun katil olduğuna hiç inanmadım. Geç de olsa gerçek anlaşıldı. Avukatımızla görüştük ve şimdi oğluma katil damgasını vuranlar ve sorumlular hakkında dava açıyorum.”

        13 YIL KLİNİKTE TUTULDU

        Gözaltı alındıktan sonra ilk sorgusunda cinayeti ‘itiraf’ eden zihinsel engelli Ulvi Kulaç, daha sonra suçlamaları reddetti ve “Polis zorladığı için söyledim” dedi. 2004’ün nisan ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve bir kliniğe kapatılan genç, yeniden yargılama sonucu 2013’te serbest kaldı.

        NAZİ GELİNİ’YLE YAN YANA

        NSU çetesinin üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın 4 Kasım 2011’de banka soygunu için kullandıkları karavanda; çocuk ayakkabısı, su tabancası ve oyuncak ayı bulundu. NSU’yla Peggy cinayeti arasında ilk kez bağlantı kurulmuş oldu. Cezaevinde intihar eden Böhnhardt, Almanya’da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle sorumlu tutulan NSU’nun Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe ile birlikte 3 üyesinden biriydi. ‘Nazi Gelini’ lakaplı Zschaepe, Münih’te 3 yıldır çetenin hayattaki tek üyesi olarak yargılanıyor.

        HÜSEYİN ŞENTÜRK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ