Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 KPSS önlisans soruları ve yorumları - Sınavınız nasıl geçti? | Sorularla ilgili yorumlar

        Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına personel atamak için yapılan KPSS önlisans oturumu saat 11.30'da tamamlandı. Peki KPSS sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte KPSS önlisans yorumları...

        Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan KPSS önlisans saat 9.30'da başladı. Toplam 120 soruya 120 dakika verilen sınav, tek oturumda tamamlandı.

        YURTTAN 2016-KPSS ÖNLİSANS YORUMLARI

        Kamu personeli adaylarının katıldığı genel yetenek ve genel kültür testlerinden yapılan ve saat 9.30'da başlayan KPSS önlisans, 11.30'da sona erdi. Sınavdan sonra öğrenciler sorular hakkında yorumlarını dile getirdi. Bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken bazılarıda zorlandıklarını dile getiriyor.

        SİVEREK'TE İLK KEZ KPSS ÖNLİSANS OTURUMU YAPILDI

        Siverek'te ilk kez yapılan sınava memur adayları yoğun ilgi gösterdi. İlçede 8 ayrı okulda gerçekleştirilen sınava 2 bin 500 memur adayı katıldı.

        Güvenlik ve kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından, öğrenciler sınavın yapılacağı binaya alındı. Sınavına girenlerin yakınlarından bazıları okulun bahçesinde çocukları, eşleri, yakınları için dua okudu.

        Kucağında iki aylık bebeği Zümranur ile eşinin sınavdan çıkmasını bekleyen Hüseyin Doğar, "Kızımın annesi sınava girdi. Bebeğe ben bakıyorum, sabırla sınavdan çıkmasını bekliyoruz." dedi.

        Yakınlarını sınava getiren emekli imam Tahsin Parlak da ilçede sınavların yapılmaya başlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

        Önceleri sınav için binlerce kişinin çevre illerde sınava girdiğini hatırlatan Parlak, şu anda herkesin kendi evinin yakınındaki okulda sınava girme imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

        KPSS'YE YETİŞMEYE ÇALIŞAN GENÇ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

        Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na giden Samet Ilgaz, D-100 karayolu Çağlayan mevkiinde aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek metrobüs bariyerlerine çaptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin motoru yerinden çıktı. Yaralı sürücü olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

        Kaza, D-100 karayolu Çağlayan mevkiinde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Ön Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giden Samet Ilgaz, henüz belirlenemeyen bir nedenle aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek önce metrobüs bariyerlerine daha sonra başka bir araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin motoru araçtan ayrıldı. Otomobil içerisinde sıkışan sürücü için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü diğer sürücülerin yardımıyla otomobilinden çıkarılarak ambulans ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü Coşkun Yazıcı, “Araç bizim önümüzden gidiyordu. Biz ondan yol istedik. Biz sağa kaçtık. O aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek bir sağa bir sola gitti. Daha sonra bariyerlere çaptı. Daha sonra bize vurdu" dedi.

        Kaza nedeniyle D-100 karayolu Edirne istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Kaza yapan otomobilin yoldan çekilmesi ve yolun temizlenmesinin ardından trafik normale döndü. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ