Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydın'da 87 yaşındaki Atakan Gençsoy'un intiharın altından dram çıktı

        Aydın'daSöke- Denizli seferini yapan yolcu treninin önüne atlayarak intihar eden 87 yaşındaki Atakan Gençsoy'un, yıllarca Almanya'da çalıştıktan sonra çift emeklilik hakkı kazandığı ancak vasi tayin edilip emekli maaşını alan oğlu 47 yaşındaki M.G. için "Vasim bana bakmıyor. Huzurevine yerleştirin" diyerek mahkemeye başvurduğu ileri sürüldü.

        Doğu Gazi Bulvarı'ndaki Forum Aydın Kavşağı'nda geçen 7 Ekim günü akşam saatlerinde trenin önüne atlayarak intihar eden Atakan Gençsoy'un, vasisi olan oğluyla yaşadığı sorunlar nedeniyle canına kıydığı öne sürüldü. Atakan Gençsoy, gurbetçi olarak gittiği Almanya'da yıllarca çalıştıktan sonra emeklilik hakkı kazandı. Gençsoy, daha sonra memleketine dönerek Aydın'a yerleşti. Ancak bir süre sonra Gençsoy'un 'psikotik bozukluk' rahatsızlığına yakalandığı belirtilerek, oğlu M.G. tarafından vasilik davası açıldı. Aydın 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi, 23 Haziran 2009'da vasilik davasını kabul ederek Atakan Gençsoy'u vasi tayin etti. Bu tarihten itibaren Gençsoy'un hem Almanya'dan hem de Türkiye'den kazandığı emeklilik maaşlarını oğlu M.G. aldı.

        2015'TE DE İNTİHARA KALKIŞMIŞ

        İddiaya göre Atakan Gençsoy'un dramı da bundan sonra başladı, vasi tayin edilen oğlu M.G. kendisine bakmadı. Maaşını kullanmasına da izin verilmediğini söyleyen Atakan Gençsoy, ekonomik sıkıntı yaşamaya başladı. Bu gerekçelerle 2013 yılında açtığı vasiliğin iptali davası ise reddedildi.

        2015 yılında da intihara kalkışan Gençsoy'un, 'intihara azmettirme' suçlamasıyla oğlu M.G'den şikayetçi olduğu, soruşturma sonucunda, yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

        HUZUREVİNEYERLEŞMEK İÇİN BAŞVURMUŞ

        Atakan Gençsoy'un dilekçelerinde, huzurevine yerleşmek için yardımcı olunmasını talep ettiği ancak sonuç alamadığı da kaydedildi. Durumunu anlatmak için mücadelesine devam eden Atakan Gençsoy, son dilekçesini 4 Ekim'de Aydın Adliyesi'ne sundu. Dilekçesinde huzurevine yerleşmesi için yardımcı olunmasını isteyen Gençsoy, başvurunun sonucunu göremeden, 8 Ekim Cuma akşamı Doğu Gazi Bulvarı'ndaki Forum Aydın Kavşağı mevkisinde Söke-Denizli seferini yapan trenin önüne atlayarak intihar etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ