Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kapatılan okulun çatı katında özel oda ve salon bulundu
        1

        Konya'da OHAL kapsamında kapatılan Özel Merve Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi binasının çatı katında yapılan aramalarda, FETÖ elebaşılığından gıyabi tutuklu Fethullah Gülen'in Konya'ya gelmesi halinde kendisi için hazırlanmış özel bir oda ve sohbet salonu bulundu.

        2

        Karatay İlçesi Akçeşme Mahallesi Mengüç Caddesi'nde bulunan Özel Merve Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı.

        3

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında alınan mahkeme kararıyla okuldaki 19 bilgisayara el konuldu.

        4

        Binanın dışından bakıldığında çatı katında 2, içeriden bakıldığında ise 1 pencere olduğunu belirleyen polis, merdivenin bittiği noktada da sandalye ve çiçek saksı buldu.

        5

        Arkasındaki duvarın da alçılı kontrplakla kapatıldığını saptandı. Kontrplak kırıldığında arkasında kapı olduğu ortaya çıktı.

        6

        Polis kapıyı açıp içeri girdiğinde girişte büyük bir ayakkabılık, yerde halı, sedir ve üstünde minderlerle döşenmiş yaklaşık 250 kişi kapasiteli salon, bir özel oda, abdesthane, tuvalet, banyo ve mutfak ile karşılaştı. Ayrıca Kur'an ve meali bulundu.