Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başkanlıkta yol haritası liderler zirvesinde çıkacak!

        Başkent kritik bir haftaya başlıyor. Başbakan Binali Yıldırım, bugün Bakanlar Kurulu’nu toplayacak. Kurulda terör, Fırat Kalkanı ve Musul operasyonları, ekonomideki son durum, Avrupa Birliği (AB) süreci gibi birçok önemli konu ele alınacak. Toplantının ardından Başbakan Yıldırım, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) başkanlık edecek. MKYK’da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sürpriz bir şekilde yeniden gündeme getirdiği başkanlık sistemi ile partideki FETÖ temizliği kapsamında kongrelerin öne çekilmesi ele alınacak. Bu toplantıdan çıkan sonuca göre Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli ile bir araya gelecek. AK Partililer, hafta sonu da artık geleneksel hale gelen Afyonkarahisar kampında toplanacak.

        Türkiye gündemi burada masaya yatırılacak. Bugün başlayan yeni haftada, hem hükümet hem de iktidar partisi önemli kararlar alacak. Bugün sabah Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu’nu toplayacak. Kurulda, terör örgütleriyle mücadele birinci gündem maddesi olacak. FETÖ ile mücadelede gelinen son durum ele alınacak, PKK’ya yönelik yurtiçinde ve sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonlar değerlendirilecek, DEAŞ’a karşı başlatılan Fırat Kalkanı operasyonu görüşülecek. Koalisyon güçlerinin Musul’da DEAŞ’a yönelik başlatmayı planladığı askeri harekât da ayrıntılı olarak tartışılacak.

        Kurulda ekonomideki son durum, AB süreci, reformlar, hazırlanan yasa tasarıları, yeni kanun hükmündeki kararnameler de toplantı gündemindeki başlıklar arasında yer alacak. Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu’nun ardından AK Parti Genel Merkezi’ne geçerek, partisinin en üst karar organı olan MKYK’ya başkanlık edecek. MKYK’da, MHP Lideri Bahçeli’nin başkanlık ile ilgili çıkışı tüm boyutlarıyla tartışılacak. AK Parti’nin başkanlık ile ilgili hazırlayacağı metin, bu konuda oluşturulacak komisyon toplantısında ele alınacak. MKYK’da, parti içinde başlatılan FETÖ temizliği kapsamında belde, ilçe ve il kongreleriyle daha sonra gerçekleştirilecek olağan büyük kongrenin öne çekilmesi görüşülecek. Toplantıdan 2017 başından itibaren kongre sürecinin başlatılması, yıl sonunda da olağan kongrenin gerçekleştirilmesi yönünde bir karar çıkması bekleniyor.

        MKYK toplantısının ardından Yıldırım, saat 13.30’da MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. Yıldırım’ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da randevu istemesi öngörülüyor. Görüşmelerin bir numaralı gündem maddesi Anayasa değişikliği olacak. Bu kapsamda sürpriz bir çıkışla başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden alevlendiren Bahçeli ile Yıldırım arasındaki görüşme kritik önem taşıyacak. Bu görüşmeden çıkacak olası kararlar, 2017’nin gündemini referandum ve başkanlık sistemi olarak belirleyecek. AK Parti’nin artık geleneksel hale gelen Afyonkarahisar kampı ise 21-23 Ekim’de gerçekleştirilecek.

        AK Parti milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve üst düzey yöneticileri kampta bir araya gelecek. AK Parti’nin yol haritası burada yapılan toplantılarda belirlenecek. Ekonomi, dış politika, terör, sınır ötesi operasyonlar, siyasi gelişmeler, parti içi FETÖ temizliği gibi başlıklar burada yapılacak toplantılarda ayrıntılı olarak ele alınacak.

        AK Parti’de istişareler tamamlandı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti milletvekilleriyle gruplar halinde gerçekleştirdiği görüşmeler tamamlandı. Başbakan Yıldırım, 78 ilden 317 milletvekili ile gruplar halinde görüştü. Yıldırım’ın 7 Ekim’de başlayan istişare toplantıları 10 gün sürdü. İlk toplantıda Ankara milletvekilleriyle bir araya gelen Başbakan, değerlendirme ve istişare toplantılarının sonuncusunu İzmir milletvekilleriyle gerçekleştirdi. AK Parti’nin Afyonkarahisar’da 21-23 Ekim’de yapılacak “25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” öncesi yapılan görüşmelerde, ekonomiye yönelik gelişmeler başta olmak üzere, FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin Türkiye’nin güvenliğine yönelik eylemleri, yeni yasama döneminde yürütülecek çalışmaların ele alındığı öğrenildi. Afyonkarahisar kampı öncesi gerçekleştirilen görüşmelerde, milletvekillerinin de bölgelerindeki sorunları Yıldırım’a aktardığı kaydedildi. Çoğunluğu AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan görüşmelerde, parti gündemindeki konu başlıklarının da ele alındığı ifade edildi.

        YILDIRIM BUGÜN BAHÇELİYLE GÖRÜŞECEK

        Başbakan Binali Yıldırım, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 13.30’da Çankaya Köşkü’nde bir araya gelecek.

        VOLKAN YANARDAĞ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ