Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik ‘Canlı bombaların beyni’ Yunus Durmaz’ın yerine geçmişti
        1

        Neşet DİŞKAYA/GAZETE HABERTÜRK
        Gaziantep’te dün ölü olarak ele geçirilen ‘Ebu Hafs’ kod adlı Mehmet Kadir Cabael ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

        2

        Gaziantep Emniyeti ve MİT’in ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu, geçen mayıs ayında yakalanacağını anlayınca kendisini patlatan DEAŞ’ın Türkiye sorumlusu Yunus Durmaz’ın yerine Mehmet Kadir Cabael’in geçtiği saptandı.

        3

        Cabael’in, Türk-Kürt ve Sünni-Alevi çatışması çıkarmak için eylem hazırlığında olduğu ve kontrolündeki hücrenin saldırı düzenlenmek için harekete geçtiği belirlendi. Ekipler, bu gelişmeler üzerine harekete geçti.

        4

        Gar saldırısını gerçekleştiren canlı bombaları Gaziantep’ten Ankara’ya götüren aracı kullandığı belirlenen ve 14 Kasım 2015’te polisin evine yaptığı baskın sırasında üzerindeki bombaları patlatan İbrahim Halil Durgun’un evinde, Mehmet Kadir Cabael’in parmak izi bulunmuştu.

        5

        Cabael, İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı turuncu listede 600 bin TL ödülle aranıyordu.

        6

        Gözaltına alınan teröristlerin 5’i canlı, 3’ü araçla olmak üzere toplam 8 bombalı saldırı yapmayı hedefledikleri de öğrenildi.

        7

        8 CANLI BOMBA EYLEMİ ÖNLENDİ
        Mehmet Kadir Cabael’in yönettiği DEAŞ hücrelerinin, Alevi dernekleriyle maç, askeri sevkıyat ve yargı mensuplarına yönelik eylem hazırlığında oldukları kaydedildi. DEAŞ’lı teröristlerin kendilerini patlattığı evler, harabeye döndü.

        8

        KENDİNİ LABORANT OLARAK TANITTI
        Terör örgütü DEAŞ’ın, ‘üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren canlı bombaların beyni’ olarak bilinen Mehmet Kadir Cabael’in, evi kiralarken kendisini laborant olarak tanıttığı öğrenildi. Almanya’da yaşayan ev sahibinin de “Devlet memurudur” diyerek güvenip evi kiraya verdiği ortaya çıktı.

        9

        Kontratı kendi adıyla yaptığı belirtilen Cabael’in sosyal bir aile profili çizdiği, her şeyi düzenli yaptığı, bina yönetim toplantılarını dahi kaçırmayıp burada da sosyal davrandığı bildirildi. Olayın ardından Cabael’in komşularının ise büyük şaşkınlık yaşadığı öğrenildi.
        Güngör KARAKUŞ/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ