Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 17.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 17 Ekim Pazartesi gününe dair haberler.

        SAHTE FBI KİMLİĞİ İLE YAKALANAN ŞAHIS TUTUKLANDI

        Sakarya'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve üzerinden sahte FBI kimliği çıkan şahıs, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar sonucu jandarma ekiplerince Ferizli ilçesinde yakalanan ve üzerinden sahte FBI kimliği çıkan F.A., çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan bugün F.A. ile birlikte adliyeye sevk edilen astsubay Y.Ö. ve esnaf E.Ö. de çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. (İHA)

        5 ÖĞRETMENE BYLOCK TUTUKLAMASI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kocaeli'nin Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde ByLock kullandığı tespit edilen ve adliyeye sevk edilen 8 öğretmenden 5'i tutuklandı. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gebze'de başlatılan operasyonlar sürüyor. Soruşturmalar kapsamında Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerindeki okullarda görevli milli eğitim öğretmenlerinden ByLock kullandığı tespit edilen 8 öğretmen bugün sabah saatlerinde Gebze Adliyesine sevk edilmişti. Sabah saatlerinden itibaren adliyede ifade veren öğretmenlerden A.A., G.K., M.E.Y., O.K. ve Ö.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan adliyeye sevk edilen 3 öğretmen hakkında da adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi. (DHA)

        PETKİM ÇALIŞANI 2 KİŞİ GÖZALTINDA

        İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde polis tarafından Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda PETKİM'in 2 eski çalışanı gözaltına alındı. Şüphelilerden 1'inin FETÖ üyelerinin aralarında haberleşmek için kullandığı 'ByLock' programını kullandığı bildirildi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün Aliağa İlçesi'nde FETÖ soruşturması kapsamında 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, daha önce PETKİM'de çalıştığı ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki süreçte işlerine son verildiği belirtilen 2 kişi gözaltın alındı. Şüphelilerden 1'inin FETÖ üyelerinin aralarında haberleşmek için kullandığı 'ByLock' programını kullandığı kaydedildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürüğü'ne getirildi. (DHA)

        KAYSERİ'DE BYLOCK KULLANAN 5 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kocaeli'nin Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde ByLock kullandığı tespit edilen ve adliyeye sevk edilen 8 öğretmenden 5'i tutuklandı.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gebze'de başlatılan operasyonlar sürüyor. Soruşturmalar kapsamında Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerindeki okullarda görevli milli eğitim öğretmenlerinden ByLock kullandığı tespit edilen 8 öğretmen bugün sabah saatlerinde Gebze Adliyesine sevk edilmişti. Sabah saatlerinden itibaren adliyede ifade veren öğretmenlerden A.A., G.K., M.E.Y., O.K. ve Ö.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.Öte yandan adliyeye sevk edilen 3 öğretmen hakkında da adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

        (İHA)

        AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanı 5 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ soruşturması kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki örgüt mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 10'u Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 5'i, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. 5 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden, aralarında eski Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Fatih Feramuz Yıldız'ın da bulunduğu 5 kişi ise tutuklandı.Gözaltında bulunan 15 kişinin de Emniyet'teki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        (AA)

        ANAYASA MAHKEMESİ ÇALIŞANI 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 6 Anayasa Mahkemesi çalışanı tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan şüphelilerin tamamı tutuklanarak, Sincan Cezaevi'ne gönderildi. (AA)

        KARABÜK'TE 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltındaki 11 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında daha önce görevlerinden uzaklaştırılan ve dün gözaltına alınan Karabük Müftülüğü personelleri N.B, N.K, N.Y, Y.İ, M.Ş, N.Ö ve A.C ile İl Özel İdare çalışanları E.K, E.Ş, A.C ve Z.S.'nin emniyetteki sorguları tamamlandı. Sorgusu tamamlanan 6'sı bayan 11 kişi sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye'nin arka kapısından içeriye alındı.

        Şüphelilerin Savcılıkta sorguları sürüyor. (İHA)

        MALATYA'DA FETÖ/PDY SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 5 MEMUR TUTUKLANDI

        Malatya'da yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 memurdan 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan yazılı açıklama ile Malatya'daki FETÖ/PDY soruşturmasında gelinen son nokta kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kamu ve kurumlarında görev yapan 20 memurun gözaltına alındığı ve sorgularının ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi. Mahkeme çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan 5 memurun tutuklanmasına, 14 memur hakkında ise Adli Kontrol Şartı uygulanmasına verdi. 1 memur ise savcılık sorgusunda serbest bırakıldı.

        Valilik açıklamasında son olarak soruşturma kapsamında Malatya'da 5 iş adamın gözaltına alındığı bilgisi verilirken, 4 ile 17 Ekim tarihleri arasında kamuda açığa alınan memur sayısı da paylaşıldı. Soruşturma kapsamında Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 29, İl Nüfus Müdürlüğünde 1 müdür, 1 memur ve 1 teknisyen olmak üzere 3 personelin açığa alındığı belirtildi. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında 1 personelin ise sözleşmesinin fesih edildiği ifade edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1 hakim ve 1 savcının ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

        Böylelikle 15 Temmuz'dan bu yana Malatya'da açığa alınan kamu görevlilerinin sayısı bin 518'e ulaştı. 307'isi kamu görevlisi, 54'ü sivil olmak üzere toplam 366 kişinin ise tutukluluk hallerinin devam ettiği belirtilirken, şu ana kadar 216 kişinin de Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi.

        Kanun Hükmünde Kararname ile Malatya'da toplam 674 kişinin kamu görevinden ihraç edildiği belirtilirken halen 28 kişinin ise Malatya Emniyet Müdürlüğündeki gözaltı işlemlerinin sürdüğü dile getirildi.

        Soruşturma kapsamında yapılan inceleme ve soruşturmalar sonucunda ise 31 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği ve 6 kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi. (İHA)

        KARADENİZ EREĞLİ'DE 2 KOMİSER YARDIMCISI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 komiser yardımcısı,FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında iki komiser yardımcısının evine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Evlerinde yapılan aramalarda bazı dokümanlar, bilgisayar kayıtları ve cep telefonlarına el konulan 2 komiser yardımcısı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Şüphelilerin Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilmesi bekleniyor. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 kamu görevlisi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta yapılan operasyonda 11 kişinin gözaltına alındı kaydedildi. Şahısların büyük çoğunluğunun kentteki çeşitli ceza ve tevkif evlerinde çalışan kamu görevlileri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında görevli kamu çalışanlarından oldukları bildirildi.

        Şahıslar bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Minibüs içerisinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şahıslar arasında 2 bayanında bulunması dikkatlerden kaçmadı. Polis nezaretinde adliyeye çıkarılan şahıslarında savcılık sorgusunun ardından akşam saatlerden mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (İHA)

        BARTIN'DA BİR KİŞİ TUTUKLANDI, 3 KİŞİ ADLİYE SEVK EDİLDİ

        Bartın'da devam eden FETÖ-PDY soruşturması kapsamında 1 kişi tutuklanırken, 3 kişi de adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Bartın'da yürütülen FETÖ-PDY soruşturması kapsamında 'Bylock' haberleşme programını kullandığı iddiası ile gözaltına alınan Bartın İcra Müdür Yardımcısı A.K. emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Diğer taraftan Bylock kullandığı iddiası ile gözaltına alınan 2 öğretmen ve 1 mühendis emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmalar devam ediyor. (İHA)

        YOZGAT'TA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA BOZOK PERSONELİN SORGUSU TAMAMLANDI

        Yozgat´ta, Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Bozok üniversitesinde görev yapan ve gözaltına alınan 8 personelin sorgusu tamamladı.

        Yozgat Emniyet Müdürlüğü Terör Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ES. FG. EÖA.ST.İB.İT. MA ve HÇ. olmak üzere 8 personelin Emniyetteki sorguları tamamladıktan sonra adliyeye sevk edildi. (İHA)

        AYDIN'DA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aydında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar çerçevesinde 20 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte örgüte bağlı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Olağanüstü Hal Kararnamesiyle kapatılan özel okullarda yönetici ve öğretmen olan kişilere yönelik yakalama kararı nedeniyle Efeler ilçesinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

        Operasyonda kapatılan okullarda yönetici, müdür, öğretmen ve okul görevlisi 20 kişi gözaltına alındı.

        Emniyete götürülen şüphelilerin evlerindeki aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. (AA)

        FETÖ'NÜN 'POLİS İMAMI' YURTDIŞINA KAÇMIŞ

        TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye'nin 'polis imamı' olduğu belirlenen ve hakkında yakalama kararı bulunan T.S.'nin darbe girişiminden 15 gün sonra yurt dışına kaçtığı açıklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma devam ediyor. Konuyla ilgili başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün emniyet içerisindeki yapılanmasına yönelik çalışmanın devam ettiği bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "İfadesine başvurulan şüphelilerin beyanları üzerine Kırıkkale'de mühendis olarak görev yapan Cemal kod adlı T.S.'nin Türkiye polis imamı olduğu ve şahsın 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kalkışmadan sonra 30 Temmuz tarihinde Esenboğa havaalanını kullanarak yurt dışına çıktığının tespit edilmesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Ayrıca FETÖ/PDY terör örgütünde Cemal kod adlı T.S.'den önce Türkiye polis imamı olarak görev yapan gazeteci S.S.'nin yurt dışına çıktığı tespit edilmiş ve hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır." (DHA)

        BYLOCK KULANAN 19 HAKİME FETÖ'DEN TUTUKLAMA TALEBİ

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca, FETÖ'nün kirptolu iletişim programı ByLock kullandığı gerekçesiyle açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı verilen İstanbul’da görevli 30 hakim ve savcıdan 19’u FETÖ’den tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Gözaltına alınan 26 hakim ve savcıdan, bir hafta önce doğum yaptığı belirtilen Anadolu Adliyesi'nde görev yapan bir hakim Cumhuriyet Savcılığına serbest bırakıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman tarafından yürütülen soruşturmada, 4 hakim ve savcının ifade alma işlemi devam ediyor. Denizli ve Kayseri’de yakalanan 2 hakim İstanbul’a getiriliyor.

        Hakkında gözaltına kararı verilen 4 hakim ve savcı adreslerinde bulunamadı. Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevliH akim Aşkın G.'nin, HSYK tarafından açığa alınmadan 22 gün önce 22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına gittiği tespit edildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        BYLOCK KULLANAN 58 POLİSE DAHA TUTUKLAMA TALEBİ

        FETÖ soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 60 polisten 12'si komiser 46'sı polis merkezi olmak üzere 58’i tutuklamaya sevk edildi.

        Aynı soruşturma kapsamında 6'sı emniyet müdürü 4'ü emniyet amiri 101 kişi tutuklanmıştı. (Veli SARIBOĞA/İSTANBUL)

        ÇORUM'DA FETÖ OPERASYONU: 6 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Çorum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda, aralarında rütbeli personellerin de bulunduğu 6 asker gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen soruşturma kapsamında 6 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Jandarma Komutanlığında görevli olan ve aralarında subayların da bulunduğu 6 asker, sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        A.P, E.S., V.E., G.D., R.A ve Ş.K. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adlı işlemler için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        YOZGAT'TA 1'İ HAKİM 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yozgatta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında 1i hakim 2 kişi tutuklandı.

        Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 1 hakim ve 1 işçi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemece tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE FETÖ 'ABLALARI' ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması (FETÖ/PDY) kapsamında 3'ü FETÖ ablası olmak üzere 5 kişi adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında FETÖ'nün Nevşehir ablası olduğu iddia edilen ev hanımı Ayşegül Y., öğretmenler Şeyma T., Burçin A., işsiz Nimet S. ve öğretmen olduğunu öğrenilen Mustafa Y., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırklareli Üniversitesi ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 28 şüpheliden 17'si adliyeye sevk edildi.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Kırklareli ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 17'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, uzman ve memurların da aralarında bulunduğu şüpheliler, Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

        Diğer 11 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, birer dolarlık banknotlar, Bank Asya kartları, cep telefonları, harici disk, bilgisayar ve bazı evraklara el konulmuştu.

        Öte yandan, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde görevli memur E.D'nin telefonunda, FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock" bulunduğu tespit edildi. (AA)

        KARABÜK'TE 2 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

        Karabükte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 hakim gözaltına alındı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha önce görevden uzaklaştırılan 2 hakimin adreslerine operasyon düzenledi.

        Karabük Adliyesinde görevli A.S ile Safranbolu Adliyesinde görevli M.N.K, "FETÖye üye olma" suçlamasıyla gözaltına alındı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Karabük Adliyesine sevk edildi. (AA)

        MERSİN'DE 'BYLOCK' KULLANAN 3 HAKİM VE 1 SAVCI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'ByLock' programı kullandıkları belirlenen 3 hakim ve 1 savcı adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, yargıdaki FETÖ yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye genelinde 'ByLock' programı kullandığı tespit edilen 184 hakim ve savcı açığa alınmıştı. Açığa alınan yargı mensuplarından Mersin Adliyesi'nde görev yapan 3 hakim ve 1 savcı, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Mersin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan ikisi kadın, 4 yargı mensubu bugün adliyeye sevk edildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN 'AKADEMİK KARİYER İMAMI' TUTUKLANDI

        FETÖ'nün "akademik kariyer imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan TRT çalışanı Aykut Y. (Yıldır) tutuklandı.

        1984 doğumlu olan Aykut Y., 2009 yılında KPSS ile TRT'ye girdi. Önce Adana Çukurova Bölge Müdürlüğü'nde sonra Ankara'da haber merkezinde muhabir olarak çalıştı. Burada kısa bir zaman kaldıktan sonra 2011 yılında Brüksel'e muhabir olarak gönderildi. Normal uygulamada TRT'de yurtdışı atamaları 6'şar ay yapılırken Aykut Y.'nin ilk ataması 2 yıllığına yapıldı ve burada 4 yıl çalıştı. Brüksel'deki ilişkilerinden şüphelenildiği için 2014 yılında merkeze çekildi. TRT'deki muhabirlik görevine paralel olarak FETÖ'nün "akademik kariyer imamı" olduğu ileri sürülen Aykut Y.'nin E-mailleri arasında sayısız, yüksek lisans, doktora ve akademik kariyer başvurusu ile planlamasını içeren yazışma bulunduğu belirtildi. Yapılan çalışma üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı verilen TRT çalışanı Aykut Y.'nin İstanbul'da olduğunu belirledi. FETÖ/PDY'nin "akademik kariyer imamı" olduğu ileri sürülen Aykut Y., 12 Ekim'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Aykut Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. (Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ İKİ İLDE DÜZENLENEN OPERASYANDA 17 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırklareli Üniversitesi ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 28 şüpheliden 17si adliyeye sevk edildi.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Kırklareli ve İstanbulda düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 17sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, uzman ve memurların da aralarında bulunduğu şüpheliler, Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

        Diğer 11 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, birer dolarlık banknotlar, Bank Asya kartları, cep telefonları, harici disk, bilgisayar ve bazı evraklara el konulmuştu.

        Öte yandan, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde görevli memur E.Dnin telefonunda, FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock" bulunduğu tespit edildi. (AA)

        FETÖ'NÜN BARTIN İCRA DAİRESİ MÜDÜR YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlenen Bartın İcra Dairesi Müdür Yardımcısı Abdullah Kuş tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında Kuşun evine operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlenen Kuş gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        FETÖ'NÜN "ÇANAKKALE SORUMLUSU" TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Isparta merkezli devam eden soruşturma kapsamında, örgütün sözde "Çanakkale sorumlusu" tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖnün darbe girişimine ilişkin Isparta merkezli 23 ilde gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde gözaltı işlemleri sürüyor.

        Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı tespit edilen M.B, Çanakkalede gözaltına alındı.

        Örgütün sözde "Çanakkale sorumlusu" olduğu belirlenen zanlı, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. (AA)

        SAMSUN MERKEZLİ 10 İLDE 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlayan, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun, İstanbul, Ankara, Bartın, Kahramanmaraş, Kocaeli, Çanakkale, Elazığ, Yalova ve Çorumda operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında öğretmenlerin ve kapatılan Feza Okulları çalışanlarının da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin 17-25 Aralıktan sonra yapılan çağrıyla bankalardan kredi çekerek Bank Asyaya para yatırdıkları belirlendi.

        Soruşturmanın devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. (AA)

        İZMİR TİRE'DE 10 DİN GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmirin Tire ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde, daha önce açığa alınan ve haklarında yakalama kararı çıkartılan 11 din görevlisinden 10u gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 12 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan N.A. (42), M.T. (72), H.G. (48), İ.Y. (56), İ.Ö. (39), N.G. (41), A.U.T. (41), F.T. (34), A.Y. (47), F.E. (33) gözaltına alındı.

        Operasyonda dijital materyal ve farklı yayın evlerine ait dağıtımı yasaklanan kitaplar ele geçirildi.

        Hakkında yakalama kararı bulunan bir din görevlisinin yakalanması çalışmalarının sürdüğü belirtildi. (AA)

        MANİSA'DA 5 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

        Manisa'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 hakim, 2 savcı ve 1 doktor, bugün adliyeye sevk edildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 14 Ekim Cuma günü, örgütün haberleşme sistemi 'Bylock' kullandıkları tespit edilen çeşitli illerdeki 180 hakim ile savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında aynı gün Manisa'da, savcılar A.Ç. ve Ü.K., erkek hakim A.G. ile doktor İ.Ç. gözaltına alındı. İki çocuk annesi olan hakim F.O. ise Aydın Nazilli'de gözaltına alınarak Manisa'ya getirildiği öğrenildi. 5 şüpheli bu sabah, polis ekiplerince sağlık kontrolü için Manisa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi.(İHA)

        KOCAELİ'DE 8 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kocaeli'nin Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde ByLock kullandığı tespit edilen 8 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gebze'de başlatılan operasyonlar sürüyor. Soruşturmalar kapsamında Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerindeki okullarda görevli öğretmenlerden, ByLock kullandığı tespit edilen 8 öğretmen geçtiğimiz günlerde Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınan 8 öğretmen, sabah saatlerinde emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        OSMANİYE'DE 8 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 8 kadın gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün ilçe kadın yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik operasyonlarda, 8 şüpheli kadın gözaltına alındı. Kadınların ebe, hemşire, öğretmen ve emekli memurlardan oluştuğu öğrenildi.

        Şüpheliler Hacer Ş., Seçil T., Fatma T., Nurhan Z., Şendağ Z., Selma Z., Naile K. ve Tuğba Y.'nin emniyetteki işlemeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği öğrenildi. (İHA)

        BURSA'DA 19 KADIN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 19 kadın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sağlık kurumlarındaki yapılanmasını deşifre etti. Aralarında sağlık memuru, hemşire, hazırlama memuru ve avukatın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Bu şahıslardan 6'sı çıkarıldığı adli mercilerce serbest bırakılırken, 19 kadın ise bugün adliyeye sevk edildi.

        Daha önce yapılan birinci dalga operasyonunda 9 kişi gözaltına alınmış, 7'si tutuklanmıştı. İkinci dalga operasyonunda ise 5 kişi tutuklanmış, 9'u adli kontrol olmak üzere 11 kişi serbest bırakılmıştı. (İHA)

        İZMİR'DE 3 TUTUKLU SANIK HAKKINDA İDDİANAME MAHKEMECE KABUL EDİLDİ

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkiyatı yaptıkları iddia edilen 3 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 30 sayfalık iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

        Mahkemece kabul edilen iddianamede, Eldem Kuyumculuk'a ait hisselerin hileli yollarla başkasına devredildiğinin anlatılarak, 3 tutuklu sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 5 ila 10 yıl hapis cezası istendi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ağustos'ta düzenlediği operasyonda Semih S, Ahmet İ. ve Furkan Ç'yi gözaltına almış, 3 şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

        Operasyonda aranan firari şüphelilerden Mehmet Eldem'e ait Eldem Kuyumculuk isimli iş yerinde de yüklü miktarda has altın ele geçirilmiş, tutuklanan 3 zanlının örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkiyatı yaptığı tespit edilmişti. Ekipler, 1,5 kilogram has altına sevkiyat sırasında, 30 kilogram has altına ise iş yeri aramasında el koymuştu. (AA)

        BURSA'DA 15 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, haklarında arama kararı çıkartılan Aktif Eğitim-Sen şube yöneticisi ve üyesi 19 kişiden 10 Ekimde yakalanan 15inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Söz konusu 15 kişi adliyeye sevk edilirken, 4 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor. (AA)

        ZONGULDAK'TA KOMİSER VE KOMİSER YARDIMCILARININ YER ALDIĞI 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alınan polislere yönelik çalışma başlatıldı.

        FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Zonguldak ve Ereğli ilçesinde açığa alınan komiser, komiser yardımcısı, başkomiserler ve polis memurlarından oluşan 7 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Adreslerinde arama yapılan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        MANİSA'DA 10 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 polis gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde örgütün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda, daha önce görevden uzaklaştırılan 10 polis gözaltına alındı.

        Şüpheliler, işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. (AA)

        GÖLBAŞI CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN TUTUKLANAN 3 ZANLI SERBEST BIRAKILDI

        Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 3 şüpheli, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

        Alınan bilgiye göre Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan farklı rütbeli 3 asker adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 5'i sivil, 8'i öğretmen, 122'si asker toplam 138 kişi tutuklandı. (AA)

        FETÖ SENDİKACISI 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PYD Terör Örgütü sendikası olarak faaliyet gösteren ve kapatılan Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesi'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 sendikacı adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında 19 sendika yöneticisi hakkında gözaltına alma talimatı verildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Bursa'daFETÖ/PYD Terör Örgütü sendikası yöneticisi ve beraberinde 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplamda 15 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan hakkında arama kararı bulunan 4 sendikacının da yakalama çalışması devam ediyor. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ