Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Özgecan'ın katilini öldüren sanığın cezai ehliyeti araştırılacak

        Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan'ın katili 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken'i Adana Cezaevi'nde öldüren, babası 51 yaşındaki Necmitin Altındöken'i de yaralayan 46 yaşındaki Gültekin Alan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Gültekin Alan'ın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, ayrıca olay yerinde keşif yapacak.

        11 Nisan'da Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken, cezaevinde kaldıkları koğuşta hükümlü Gültekin Alan'ın tabancalı saldırısına uğradı. Ahmet Suphi Altındöken öldü, babası yaralandı. Cinayet sanığı Gültekin Alan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 52 yıl 6 ay, ona yardım ettiği iddiasıyla infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, silahı cezaevine soktuğu iddia edilen hükümlü Hüsamettin Bağlar'ın eşi Gamze Bağlar, hükümlü Hüsamettin Bağlar, diğer tutuklular Ahmet Tekin Baykal ve Ferhat Yüksel'in ağırlaştırılmış ömür boyu ve 28 yıl, tutuksuz sanık Serkan Akkoca hakkında ise 5 yıl hapis cezası istendi.

        Olayın ardından sanıklar başka cezaevlerinde nakledildi, yargılamayı yapan Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi dosya içeriği ile ilgili yayın yasağı getirdi.

        'KİMSE BANA YARDIM ETMEDİ'

        Davanın 2'nci celsesinde savunma yapan Gültekin Alan, suçlamayı kabul ederek, kimsenin kendisini azmettirmediğini veya yardım etmediğini söyledi. Duruşmalara fiziki olarak katılmak isteyen Gültekin Alan, Diyarbakır Cezaevi'nden uygun uçak saati bulunamadığı için getirilemedi. 'Ring' aracıyla karayolu ile Adana'ya gelmeyi kabul etmeyen Gültekin Alan, SEGBİS sistemi ile de görüntülü olarak duruşmaya katılmak istemedi. Diğer sanıkların hazır bulunduğu bugün görülen 3'üncü celsede, sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verirken, Gültekin Alan'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespit edilmesini istedi. Ayrıca mahkeme heyeti, Kürkçüler Cezaevi'ndeki olay yerine giderek keşif yapmaya karar verdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ