Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kahve daveti pahalıya patladı

        Azerbaycan'ın ünlü tekstilcisi Mustafa Tayat, geçen hafta iş için İstanbul’a geldi. Bir otelde kalan işadamı, İstanbul’da yaşayan eski çalışanı Azerbaycanlı stilist Latifa M.’nin kahve içme davetini kabul edip önceki gün Sarıyer’de bir villaya gitti.

        İddiaya göre Tayat’ın ardından villaya yüzleri maskeli 2 kişi daha girdi. Gaspçılar ellerini ve ayaklarını bağladıkları işadamını, 2 gün boyunca evde alıkoydu. Kâbus gibi 2 günün sonunda saldırganlar, Tayat’ı uygunsuz fotoğraflarını ülkesinde dağıtmakla tehdit edip 3 milyon TL istediler. Saldırganlar işadamının yaklaşık 10 bin TL’sini alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra el ve ayaklarını çözmeyi başaran Mustafa Tayat, polisi arayıp yardım istedi.

        Polis her yerde Latifa M.’yi arıyor.
        Polis her yerde Latifa M.’yi arıyor.

        Yaşadığı dehşeti polise anlatan işadamı, maskeli gaspçıları tanımadığını söylerken eski çalışanı Latifa M.’nin adını verdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri villada parmak izi incelemesi yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, villanın çevresindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını topladı. Gaspçıların villaya kiralık araçla gittiği tespit edildi. Her yerde stilist Latifa M.’yi arayan polis, araç kiralama firması üzerinden maskeli gaspçıların kimliğini belirlemeye çalışıyor.

        YUSUF DOĞAN/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ