Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Muş'ta PKK'ya operasyon

        Muş İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Malazgirt ilçesinde PKK/Kongre-Gel Terör Örgütü'nün sözde köy komitesi, kent meclisi, adalet komisyonları faaliyetlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca DBP binasında da arama yapıldığı bildirildi.

        Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Malazgirt İlçesi ve köylerinde PKK/Kongre-Gel terör örgütünün sözde köy komitesi, kent meclisi, adalet komisyonları ve faaliyetlerinin tespiti amacıyla şüphelilerin yakalanması için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe Parti binası ile şüphelilerin ev, işyerleri ve araçlarında eş zamanlı aramalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

        "17 Ekim 2016 günü yapılan çalışmalarda toplam 8 kişi yakalanmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda; 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet cep telefonu, 1 adet av tüfeği, 10 adet mekanik fünye, 5 adet dinamit lokumu (nitro gliserin), 3 metre uzunluğunda saniyeli fitil ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. İlimiz genelinde terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

        Muş'ta DBP ve HDP il eş başkanları gözaltına alınmış, parti binalarında aramalar yapılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ