Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli: Misakı Milli mülkü millettir! Musul'u tribünden izleyemeyiz

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi tartışmalarına açıklık getirdi. "Anlamayan varsa heceleye heceleye alfabeyi öğretmeye hazırım" diyen Bahçeli, "Millete sormanın hiçbir mahsuru yoktur" ifadelerini kullandı.

        Bahçeli, Musul Operasyonu hakkında da, "Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır" dedi. MHP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Misakı Milli vurgusunu tekrarlayarak, "Bu ecdat yadigarı toprakları oyunlarla gasp edenler, tarihe karşı suç işlemişlerdir. Musul ve Kerkük vicdanen, kalben vatandır. Burada hangi taşı kaldırsak 'Ne mutlu Türküm sesi' duyulacaktır. Teksaslı gelecek, biz gelemeyeceğiz öyle mi? Biz üst akıl falan tanımayız, takmayız, üstü altı bilmeyiz. Aklı olan varsa ya göle kaçsın, ya da kendisine saklasın. Türk milletinin aklına, irfanına inanır, kargadan başka kuş tanımayanlara kartal pençesini heyecanla hatırlatırız" dedi.

        MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Önüne geleni kapan, ardına geleni tepen, işine geleni öven sütü ve soyu karmakarışık olanlar milletimizi anlayamayacaklardır. Türk deyince yüzü asılan, nefesi daralan, dili damağına yapışan batılın yedekçileri ölüm kusmak için yarış içine girmişlerdir. Bunlar zulmü egemen kılabilmek için, yaylım ateşinden vazgeçmemiştir. Terörizm bu çerçevede kullanıma gelmiştir. Zalimler terörle tükeneceğimizi sanıyorlar. Pes edeceğimizi, geri çekileceğimizi düşünüyorlar. Bu nedenle insani değerlerini tamamen aldırmış piyonlarla saldırıyorlar. Çok şükür bu aziz milletin şehitler tepesi boş değildir. Şehitler kervanına katılan evlatlarımız oldukça Türkiye sapasağlam duracaktır. Şehit haberleri hepimizi kahretmektedir. 9 kahramanımız geçen hafta şehit olmuştur. Terörizmle mücadele süreci ne kadar acı ve maliyetli olsa da dayanacağız, düşman kuşağını yaracağız; başka seçeneğimiz yoktur. Terörün panzehiri, birlik ve dayanışmanın canlı tutulmasıdır. Türk milletini bölme, Türk vatanını bölüşme hayali kuranların hevesi kursaklarında kalacaktır. Türk milleti aslından, neslinden, kökünden, kültüründen kopmayacak, koparma çabasında olanlara da asla göz açtırmayacaktır.

        "TÜRKİYE'NİN MÜDAHİL OLMASI KAÇINILMAZ"

        Ülkemiz bekaa düzeyinde risk ve tehditlerle karşı karşıyadır. Türkiye'nin de içinde bulunduğu geniş coğrafyalar diken üzerindedir. Küresel senaristlerin yoğun uğraş ve faaliyetleriyle Ortadoğu tümden kilitlenmiştir. Mezhep kamplaşma devasal coğrafyayı karanlığa gömmüştür. Suriye'nin dümeni bozuktur. Halep feryat figan içinde kan ağlamaktadır. Hastaneler, yardım konvoyları hedef alınmaktadır. Devasal kültür merkezi vandalların yağma ve talanına katılmıştır. Halep'in baskı ve zulümden kurtulması acil ve zorunludur. Meseleye bakışımız yabancıların bakışı gibi olamayacaktır. Halep'in kader çizgisiyle, Anadolu'nun istikbal rotası ayrı ve uzak değildir. Kaderimiz örtüşmektedir. Halep emniyette değilse, Gaziantep tehdit altındadır.Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan savrulmalara müdahil olması kaçınılmazdır. Tam tersi durum ülkemizi daha pasif hale sokacaktır. Dünyanın diğer ucundan Ortadoğu'ya kalkıp gelen ülkelerin, Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulak tıkaması işgüzarlıktır. Komşu ülkelerin geleceklerinin tayin yetkisini kendisinde gören aymazlar, zalimler kafilesidir. Ortadoğu'da hesap yapan, çetele tutan, kanlı ambargo tutan malum ülkelerin sahtelikleri, yalanları bardağı çoktan taşırmıştır. Bunlar İslam alemine fitne aşılamıştır.

        İslam toplumlarının artık Haçlı projelerinin ablukasından sıyrılıp belini doğrultması elzem hale gelmiştir. Bölge halklarının geleceği buna bağlıdır. Türkiye'nin içe kapanması mümkün olmadığı gibi doğru da değildir. Sorumluluklar, ABD istedi, Almanya buyurdu, Fransa zorladı diye yok sayılmayacaktır. Belirlenmiş yüksek ve milli siyaset duruşunu coğrafyadan alır. Son vatanımızda yaşıyor olmamızın bir jeopolitiği vardır. Bunların çarpıtılması, sadece komşu ülkelerle ilişkilerimizin kesilmesine yol açmayacak, vatanımızı kaybetmemize sebep olacaktır. Misaki Milli muhteşem dirilişin belgesidir. Geri çekilme akışına son vermek için Misakı Milli'nin kaleme alındığı bir gerçektir. Türkiye bu şuura sahip oldukça Şam'la, Halep'le, Musul'la, Kerkük'le ilgilenecektir. Kanadımız kolumuzu tahrip ettiler taarruzla cevap verdik. Hayallerimiz bir oldu özlemlerimiz bir, kıblemiz bir oldu inancımız bir. Elifi görse mertek sananların bunları idrak etmesini beklemiyoruz. İfadelerimizi millet sahiplensin, Türkiye'yi yönetenler bilsin bize yetecektir. Daha önce söyledim, anlamlandırmada güçlük çekenlere tekrar hatırlatıryorum. Misakı Milli mülkü millettir.

        "BUNLAR HEM KEL HEM FODULDUR"

        Uzun bir süredir konuşulan Musul operasyonu devreye alınmıştır.2 yıla aşkın süredir Musul canilerin kontrolündedir. Gözü dönen bayraklarında siyahlık kadar gönülleri kararan teröristler Musul'a kastetmiştir. Türkiye'ye karşı ileri geri konuşan Irak Başbakanı İbadi, ilk saatlerinde zafer vaktinin geldiğini duyurmuştur. İbadi, Musul'a sadece Irak ordusu ve polis güçlerinin gireceğini söylemiş, ülkemize hadsizce pozisyon hatırlatması yapmıştır. Musul'u bir avuç IŞİD'li çapulcuya bırakan İbadi'nin komşuluk hukukuna riayet etmediği açıktır. Bunlar hem kel, hem foduldur. Bize göre Musul'dan IŞİD'in sökülüp atılması mutlak suretle şarttır.

        "MUSUL'U TRİBÜNDEN İZLEYEMEYİZ"

        Musul'un 10'u aşkın köyünün IŞİD'den alındığı iddia edilmektedir. Bunlar oluyorken düzenlenen intihar saldırısında 70 Iraklı asker hayatını kaybetmiştir. Musul operasyonunun başını ABD çekmektedir. 30 bini bulan kara gücü bulunmaktadır. PKK'lı teröristlerle birlikte Haşdi Şafi birliklerinin de operasyona katılacağı söylenmektedir. Bu nasıl iştir, PKK'nın ne işi vardır? Irak Başbakanı kendi topraklarındaki teröristleri görmeden 'Türkiye'ye gelme' demesini nasıl hak görmektedir. İbadi'nin yolu yol değildir. PKK, Sincar'a yerleşmiştir. Başta PKK olmak üzere Türkiye düşmanlarının Irak'ta mevzi elde etmesi dostluğa sığmayacaktır. İbadi kimlere diyet borcunu ödemektedir? Başika'yı boşaltmak kabus demektir. İbadi ister kabul etsin, ister etmesin büyük devlet olmanın vakar ve haysiyeti bunu gerektirmektedir. Türkmenler katliama maruz kalırken, Irak ne yapıyordu? Musul üzerinden süren mücadelenin sadece IŞİD'i kovmak değildir. Ülke olarak güvenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü görmezden gelemeyiz. Türkmeneli'ni çaresizliğe terk edemeyiz. Kerkük Türktür, Musul, Telafer Türk'ün öz yurdudur. Bize 'Ne işiniz var Musul'da' diyenler, ahlak sahibiyse önce kendilerinin ne işi olduğunu açıklamak zorundadır. Musul'da mülteci göçü başlayınca ne olacak, terör tehdidi devam ederse müttefik ülkeler ne diyeceklerdir? Telafer'de katliam yapılırsa bunun hesabını kimler verecektir? Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır. Bunu savaşa girelim, oldu bittiye getirelim diye yorumlanmamalıdır. Masaya yatırılmalıdır.

        "MİSAKI MİLLİ HATIRLATMASI YERİNDEDİR"

        Bağdat'a ulaşan heyetin girişimleri ümit vericidir. Ticari, kültürel, tarihi ve manevi bağlarımızın olduğu bölge ile ilgilenmemiz kimseyi rahatsız etmemelidir. Toprak kazanmak, coğrafya büyütmek değil, bekaamıza yönelik tehditlere karşı önlemlerdir.IŞİD en çok Türkiye'ye saldırmaktadır. Pazar günü Gaziantep'te yaşanan canlı bomba eylemi bunun en somut örneğidir. Türkiye'yi fanusa sokmak isteyenler heves etmesin, Musul bizim asıl meselemizdir. Cumhurbaşkanının Misakı Milli hatırlatması yerindedir. Bu ecdat yadigarı toprakları oyunlarla gasp edenler, tarihe karşı suç işlemişlerdir. Musul ve Kerkük vicdanen, kalben vatandır. Burada hangi taşı kaldırsak 'Ne mutlu Türküm sesi' duyulacaktır. Teksaslı gelecek, biz gelemeyeceğiz öyle mi? Biz üst akıl falan tanımayız, takmayız, üstü altı bilmeyiz. Aklı olan varsa ya göle kaçsın, ya da kendisine saklasın. Türk milletinin aklına, irfanına inanır, kargadan başka kuş tanımayanlara kartal pençesini heyecanla hatırlatırız.

        "ULUSLARARASI HUKUKTA CİNAYETE AZMETTİRMEK"

        ÖSO, Dabık köyünü kontrol altına almıştır. Türkiye koalisyona destek vermektedir. Sınırlarımızdan 90 kilometre boyunca ve 20 kilometre derinliğinde IŞİD unsurları temizlenmiştir. YOG hala Fırat'ın batısındadır. IŞİD'in atıldığı yerlere YPG'nin yerleşmesi bir şey değiştirmeyecektir. ABD'nin, YPG ile irtibatı kesilmeden IŞİD'e karşı yürütülen operasyonların kalıcılığı olmayacaktır. YPG/PYD, IŞİD, FETÖ Türkiye'nin düşmanlarıdır. YPG/PYD'ye uzatılan her el polislerimize, Mehmedimize sıkılan kurşun bombadır. ABD'nin buna hakkı yoktur. ABD'nin YPG'yi kanatları altına alması insanlık haysiyetine zıtlık içerecektir. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Böyle bir tasnif terörizme ön açmak demektir, uluslararası hukukta cinayete azmettirmek demektir.

        "HECELEYE HECELEYE ÖĞRETMEYE HAZIRIM"

        Geçen haftaki grup toplantımızda yeni anayasa değerlendirmesi tartışılmıştır. Başkanlık sistemine destek verip vermediğimiz gündemi işgal etmiş, niyet okucuları niyet okumuştur. Bereket versin biz ne dediğimizin bilincindeyiz. Türkiye'de fiili bir durum vardı ve bu çözülmelidir dedim. Sayın Cumhurbaşkanı fiili başkanlık yapmaktadır. Ya Cumhurbaşkanı başkanlık yapmaktan vazgeçsin ki bizim için doğru olan budur. Bunları anlamayan varsa heceleye heceleye alfabeyi öğretmeye hazırım. AKP'nin başkanlık sistemiyle ilgili inadı sürecekse, o zaman karşınıza iki seçenecek çıkacaktır yorumunu yaptım. Bir anayasa hazırlığı varsa, anlaşılan maddelerle TBMM'ye getirmelidir. Bu anayasa değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda ya 367'yi aşacaktır, ya da 330'un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. Bunun üzerine komut almışçasına sırayla saldıranlardan öylesine sözler duyuldu ki şaşırmamak imkansızdır. 'Stepne', 'baston', 'kurtarıcı meleği' dediler. Bindiğimiz dalı kestirdiğimizi uydurdular. AKP'ye pas verdiğimizi dillerine doladılar. Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış. Şalgam aşa girerse yağ oldum sanırmış. MHP'nin ne dediği bellidir. Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oyunlar, rejim krizine dönüşecektir. Ya fiili durum düzelsin, ya da fiili durum hukuki durum kazansın anayasa ihlalleri son bulsun. Millete sormanın hiçbir mahsuru yoktur.

        "MİLLETE MÜRACAAT ETMEKTEN ÇEKİNMEYİZ"

        Biz ezelden ebede Hakkın yolunda, milletin yanındayız. Halkın partisi olduğunu söyleyen CHP niye celalleniyor. HDP'nin aparatı, PKK'nin sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz. CHP'li sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHP'yi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Bölücüler, kendilerine aydınlıkçı diyenler birbirlerini göre göre duya duya zifte bulanmıştır. CHP'nin bu tuzağa düşmesi siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıpıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur. Şartlar oluşursa aziz milletimize sorunların çözümü için müracaat etmekten vazgeçmeyiz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Gerekirse zahmet çekeriz, çileye katlanırız. Türkiye'nin siyasi istikrarı için üzerimize düşeni yaparız. MHP mevcut sistemin revize edilmesinden yanadır."

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ