Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ifade verdi

        CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, genel yayın yönetmeni olduğu sitede yapılan bir habere ilişkin "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

        AVUKATIYLA BİRLİKTE ADLİYEYE GELDİ

        Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte gelen Barış Yarkadaş, soruşturmayı yürüten başsavcıvekiline, 2014 yılında yayınladıkları bir haberden dolayı ifade verdiğini belirtti.

        Haberde polislerin isminin kullanıldığı için Mücadele Kanunu'na muhalefetten dolayı ifade verdiğini söyleyen Yarkadaş, "Terör örgütü IŞİD ile polislerimiz arasında yaşanan bir çatışmayı haber yapmıştık. Bu haberde polislerimizin ismini kullanmıştık" dedi.

        "CHP MİLLETVEKİLLERİ İÇİNDE İFADE VERMEMİŞ HİÇ KİMSE KALMADI"

        İfade verme sürecinin CHP için tamamlandığını kaydeden Yarkadaş, "Bugün benim ifade vermemle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri içinde ifade vermemiş hiç kimse kalmadı. Son bir dosyaydı bu. Bugün benim ifade vermemle birlikte haklarında dosya bulunan 53 milletvekilimizin tamamı ifadelerini vermiş oldular. 20 Mayıs 2016 tarihinde dosyası olan milletvekillerinin dosyalarına ilişkin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili süreç bizim açımızdan bugün tamamlanmış oldu. Bundan sonrasını artık yargının hassas terazisine bırakacağız. Ben gazetecilik yapmaya devam eden bir milletvekili olarak düşünceyi ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkının sağlanması için bundan sonra da doğru bildiklerimi yazmaya, kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğim" diye konuştu.

        "BİR KASIT SÖZ KONUSU DEĞİL"

        Yarkadaş'ın avukat Ertuğrul Aydoğan ise soruşturma konusunun basın özgürlüğü kapsamında kaldığını belirterek, "Kesinlikle terör örgütlerine birilerini hedef göstermek gibi bir kasıt söz konusu olmadığından dolayı sayın Cumhuriyet Savcımızın da bu konuda bir değerlendirme yapacağını, bu olayı içeriği itibariyle tamamen haber diye değerlendirip, kamuoyunun haber alma özgürlüğü çerçevesinde değerlendirip takipsizlik kararı vereceğini bekliyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ