Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mersin'de sahte içkiden 6. ölüm

        Mersin'de 'metil alkol zehirlenmesi' şüphesiyle hastaneye kaldırılan 5 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Çamlıyayla ilçesinde, içki içmesinin ardından fenalaşan ve tedaviye alınan Cengiz Y. (60) de kurtarılamadı. Jandarma, ilçedeki bir eve yatığı baskında 3 bin 500 litre şişelemeye hazır içki ve 6 bin 924 şişe sahte içki ele geçirdi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

        ALTINCI ŞÜPHELİ ÖLÜM

        Mersin'in Çamlıyayla İlçesi Kaleönü Mahallesi'ndeki evlerinde ikiziyle içki içmesinin ardından fenalaşarak Tarsus'ta özel bir hastaneye kaldırılan Cengiz Y. (60) hayatını kaybetti. "Metil alkol" zehirlenmesinden yaşamını yitirdiğinden şüphelenilen Cengiz Y'nin, kesin ölüm nedeni Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsiyle belirlenecek. Cengiz Y'nin birlikte alkol aldığı ikizi Doğan Y. de dün hayatını kaybetmişti. Mersin'de daha önce de Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) görevli Prof. Dr. Ö.B., Tarsus ilçesinde Zeki B. (35), Mehmet P. (51), Sinan C. (48) tedavi gördükleri hastanelerde yaşamını yitirmişti.

        JANDARMADAN OPERASYON

        Art arda ölümlerin metil alkol zehirlenmesinden kaynaklandığı iddiası Jandarmayı da harekete geçirdi. Mersin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Sebil mahallesinde ikamet eden Z.A. ile A.A., M.Y. ve M.Y.'nin sahte ve kaçak alkollü içki satışı yaptığı bilgisine ulaştı. İçkilerin yapıldığı ve depolandığı M.Y.'nin evine yapılan baskında 7 litre votka, 1724 litre rakı, 1813 litre viski olmak üzere toplam 3 bin 546 litre sahte ve kaçak içki ile 6 bin 924 şişe sahte ve kaçak alkollü içki ele geçirildi. Aynı adreste ayrıca 25 bin 140 paket kaçak sigara bulundu. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ