Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Olayın büyüklüğünü TV'de görünce anladım

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Samsun’da yakalandıktan sonra İstanbul’a getirilen Ogün Samast, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde örgütlü suçlarla yetkili cumhuriyet savcıları nezaretinde 4 sayfalık ifade verdi.

        Bu ifadesinde Hrant Dink’i öldürdüğünü kabul eden Samast, Dink’e ateş ettikten sonra hemen olay yerinden uzaklaştığını, Dink’in yere düştüğünü dahi göremediğini söyledi.

        Trabzon’daki evinden "Dayımlara gidiyorum" diyerek ayrıldığını ifade eden Samast, olaydan birkaç gün önce silahla bir kez atış talimi yaptığını bildirdi.

        Yusuf Hayal’in, Dink’i "Vatana ihanet eden, Türklere küfreden bir kişi" olarak tanıttığını ve bir miktar para verdiğini belirten Samast, 2-3 aydır Hrant Dink’in fotoğrafını yanında taşıdığını, ancak kaybedince olaydan birkaç gün önce Hayal’in internetten Dink’in fotoğrafını yeniden çıkartıp kendisine verdiğini anlattı.

        Ogün Samast ayrıca, yakalanmasaydı, olaydan sonra anne ve babasının elini öptükten sonra jandarmaya teslim olacağını söyledi. CİNAYETİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ SONRA ANLADIM! İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde cumhuriyet savcıları Selim Berna Altay ile Fikret Çeken'e ilk resmi ifadesini veren Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, olayın ardından gittiği dayısının evinde televizyon haberlerini izlerken "büyük bir cinayet işlediğini anladığını" söyledi. "Hrat Dink'i öldürdüğüm için çok pişmanım" dediği öne sürülen Samast'ın, yakalanacağını anlayarak, son kez anne ve babasını görmek için Trabzon'a gittiğini anlattığı bildirildi.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel bir oda tahsis edilen ve Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerinin denetimine alınan Samast, dün sabah saatlerinde psikolog gözetiminden geçirildi. Psikologla yapılan sohbette Samast'ın çocukluğundan, aile ilişkilerine ve cinayet gününe kadar tüm geçmişini anlattığı bildirildi. Samast'ın ilk resmi sorgulamasına da dün 13.45'te başlandı.

        'Keşif yapmadım' Savcılar Altay ve Çeken'in sorgusunda Samast'ın avukatı Levent Yıldırım hazır bulundu.

        Yaklaşık 4.5 saat süren sorgulama da olay öncesi keşif yapmadığını anlattığı kaydedilen Samast'ın şunları söylediği iddia edildi:

        "Agos gazetesinin adresini Yasin abi (Yasin Hayal) vermişti. Adrese tek başıma gittim. Gazeteye çıktım ve kendimi Ankara Üniversitesi öğrencisi olarak tanıttım. Hrant Dink'le görüşmek istediğimi söyledim. Sekreterler, yerinde olmadığını söylediler. Bunun üzerine aşağıda beklemeye başladım. Kapıdan çıkınca da belimdeki tabancayı çıkartıp ateş ettim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ