Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari şehitleri uğurlandı... 'Çok büyük aşıktı'

        Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 asker ile Mardin Ömerli'deki törer saldırısında şehit düşen korucu gözyaşlarıyla uğurlandı.

        Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik (33), İzmir'in Aliağa ilçesinde toprağa verildi. Şehit Yüzbaşı için Aliağa Merkez Cami'de tören düzenlendi. Şehidin dönem arkadaşları rütbeli askerler ile bölüğünde yer alan askerler, ellerini öptükleri anne Gülperi Çevik'e sarılarak ağladı. Acılı anne "Ben sana doyamadım" diyerek ağıt yaktı. Şehidin nişanlısı Deniz Danacı da tabuta ve fotoğrafa dokunarak "çok büyük aşktı" sözleriyle gözyaşı döktü. Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik daha sonra İlçe Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

        ŞAPKAYI ELİNDEN BIRAKMADI

        Diğer Çukurca şehidi Uzman Çavuş Murat Özer için Eskişehir Reşadiye Camisi'nde binlerce kişinin katılımıyla tören yapıldı. Oğlunun asker şapkasını takıp çocukları Ebru Özer ve Multu Özer, eşi Vesile Özer'le birlikte selam veren baba Mustafa Özer, "Ağlamayacağım. Vatan sağolsun" dedi. Şehit uzman çavuşun üvey annesi Vesile Özer, tören boyunca şehidin şapkasını elinden bırakmadı. Uzman Çavuş Murat Özer'in cenazesi 12 yıl önce hayatını kaybeden annesi Ayşe Özer'in de mezarının bulunduğu Yukarı Söğütönü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ

        Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Hasan Gündüz'ün (44) cenazesi Kürtçe ağıtlarla defnedildi. Şehit korucu için Beşikkaya Mahallesi'nde düzenlenen törene korucu arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, 4 çocuk babası şehidin ailesi ve yakınları Kürtçe ağıt yaktı.

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ