Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Japonya'dan Demirci Belediyesine arama kurtarma aracı

        Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeleri Hibe Programı kapsamında, Demirci Belediyesine tam donanımlı arama kurtarma aracı verildi.

        Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen araç teslim töreninde konuşan Demirci Kaymakamı Atilla Kantay, Kaymakamlık Proje Koordinasyon Merkezinin 2015 yılının ocak ayında kurulduğunu hatırlatarak, 2 ay sonra Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeleri Hibe Programına başvurduklarını belirtti.

        Kantay, ilçenin deprem kuşağının tam ortasında yer aldığını anımsatarak, "İlçemiz Japonya hükümetinin bu kıymetli hediyesi ile kaderiyle baş başa kalmayacaktır. Bundan sonra bu arama kurtarma aracımız sadece Demirci'ye değil, diğer il ve ilçelere de yardıma koşacaktır." dedi.

        Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, deprem bölgesi Türkiye'de ilk müdahalenin çok önemli olduğunu dile getirdi.

        Japonya Büyükelçilği İkinci Katibi Atsushi Muramuto da düzenledikleri programın Japonya resmi kalkınma yardımı kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

        Türkiye'de 2000 yılından itibaren 2 milyon 800 bin dolarlık hibe yardımı yapıldığını bildiren Muramuto, "Demirci Belediyesine afet esnasında hızlı bir şekilde insan hayatını kurtarma, afeti minimumda karşılama noktasında böyle bir proje önerildi. İnsan hayatı ve arama kurtarma da gerekli olan malzemelerin tedarik edilmesi için yardım yapılmıştır. Japonya Türkiye gibi deprem ülkesi olup, AFAD ile afet önlemede yoğun iş birliği halindedir." sözlerine yer verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ