Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 22.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 22 Ekim Cumartesi gününe dair haberler.

        EAGLE KULLANAN 12 FETÖ'CÜ TUTUKLANDI

        FETÖ'nün gizli yazışma programı Eagle kullanan mensuplarına yönelik Türkiye ilk kez Adıyaman'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında 12 kişi tutuklandı.

        Adıyaman merkezli 13 ilde başlatılan operasyonda Türkiye'de ilk gizli yazışma programı Eagle operasyonu düzenlendi. FETÖ terör örgütüne yönelik 15 Temmuzdan sonra yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemelerde gizli yazışma programı olan Eagle kullandıkları tespit edildi.

        İncelemelerde Eagle kullandığı tespit edilen 24 şahsın yakalanması amacıyla Adıyaman merkezli Kahramanmaraş, Mersin, Muş, Yozgat, Şanlıurfa, Osmaniye, Elazığ, İstanbul, Malatya, Gaziantep, Adana, Bingöl olmak üzere toplam 13 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Operasyon kapsamında 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 18 kişiden 13'ü adli makamlara sevk edildi. Adli makamlara sevk edilen 13 kişiden 12'si tutuklanırken, 1'i denetimli serbestlik kapsamında salıverildi.

        Askeri öğrencilerden sorumlu E.D., büyük bölge talebe sorumluları E.G., E.K., S.K., dershane müdürleri E.D., Y.B., talebe sorumlusu M.D., okuma salonu sorumlusu E.K., jandarma sorumlusu A.S., yurt muhasebecisi A.A., lise sorumlusu A.Ç. ve M.K. tutuklandı.

        Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (İHA)

        İZMİR ÖDEMİŞ'TE 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İZMİR'in Ödemiş merkezli toplam 3 kentte FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan 'Gölbaşı 6' adlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 23'ü yakalandı.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah, Ödemiş merkezli Kocaeli ve Antalya'ya kentlerinde 'Gölbaşı 6' adlı operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı bulunan, işadamlarının da aralarında oyduğu çeşitli meslek gruplarından 34 kişi'den 23'ü yakalandı. Diğerlerinin yakalanması için çalışmaların sürüdüğü bildirildi.

        Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 ABD dolarlık 2 banknot, 1 tabanca, tabancaya ait 165 mermi, 3 av tüfeği, av tüfeğine ait 118 fişek ve 5 kutu barut, örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin 'himmet toplamak suretiyle örgüte maddi destek ve finansman sağlamak', 'silahlı terör örgütünün yöneticisi ve üyesi olmak', 'terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak' ve 'örgüte eleman temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (DHA)

        DÜZCE'DE KOM ESKİ MÜDÜRÜ YAKALANDI

        FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan, sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakılan Düzce Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Cengiz Çakıltepe, savcılığın yaptığı itiraz üzerine yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.

        Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde uzun süre KOM Şube Müdürü olarak görev yapan ve bir süre önce açığa alınan Cengiz Çakıltepe, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta İstanbul'da gözaltına alındı. Düzce'ye getirilen Cengiz Çakıltepe, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Çakıltepe, nöbetçi mahkemece adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. Savcılığın karara itiraz etmesi üzerine Çakıltepe, Burdur'da yeniden gözaltına alındı. Çakıltepe, Burdur Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkeme tarafından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklandı. (DHA)

        NARLIDERE'DE OPERASYON KAPSAMINDA YAKALANAN 5 KİŞİDEN 2'Sİ YAKALANDI

        Narlıdere ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda yakalanan 5 kişiden 2si tutuklandı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda örgüte finansal destek sağladıkları, toplantılarına katıldıkları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddia edilen M.A.K. (47), E.A. (36), Ş.Ş. (35), A.B. (32) ve Ü.Ö. (36) gözaltına alındı.

        Şüphelilerden M.A.K. alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığından salıverildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan E.K. ile Ş.Ş. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, A.B. ve Ü.Ö. tutuklandı. (AA)

        GAZİANTEP MERKEZLİ OPERASYONDA 26 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Gaziantep merkezli 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları belirlenen 28 öğretmenden 26'sı tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "ByLock" kullandığı belirlenen öğretmenlere yönelik 22 ilde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan 28 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen öğretmenlerden 26'sı tutuklandı, 2'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 9 İLDE 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve örgütün hiyerarşisinde "abla" olarak tanınanlardan 15i daha tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan 15i tutuklandı, 7si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ege Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 9 ilde dün operasyon düzenlenmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iki dernekte faaliyet gösterenlerin de aralarında bulunduğu, örgütte "abla" olarak tanınan 29 kadını gözaltına almıştı. Zanlıların, üniversiteye gelen öğrencileri kalacak yer bulma ve burs ayarlama vaatleriyle kandırarak örgüte kazandırdıkları iddia edilmişti. Savcılığın 50 zanlı hakkında gözaltı kararı verdiği soruşturma kapsamında daha önceden adliyeye sevk edilen 7 kişiden 2si tutuklanmıştı. (AA)

        IĞDIR'DA 4 ZANLI TUTUKLANDI

        Iğdırda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 18 zanlıdan 4ü tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Iğdır Üniversitesinde görevli idari personel, akademisyen ve memurlardan oluşan 58 kişiden 18inin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 18 zanlıdan 4ü savcılık sorguları sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 14ü ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Soruşturma çerçevesinde yakalanan 9 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

        Soruşturmada daha önce adliyeye çıkartılan 31 kişiden 11i tutuklanmış, 20si adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverilmişti. (AA)

        BARTIN'DA 20 POLİS ADLİYEYE ÇIKARILDI

        Bartın'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 'ByLock' kullandıkları iddiası ile gözaltına alınan 36 kişiden 20'si bugün adliyeye sevk edildi.

        Geçtiğimiz Salı günü Bartın merkezli 8 ilde emniyet mensuplarına yönelik yapılan 'ByLock' operasyonunda gözaltına alınan 36 kişiden 20'si bugün Bartın Adliyesi'ne sevk edildi. ByLock kullandıkları iddia edilen 20 emniyet mensubu emniyetteki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Bartın Adliyesi'ne çıkartıldı. (İHA)

        İZMİR TORBALI'DA 22 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İzmir'in Torbalı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve örgütün 'abla'sı olduğu öne sürülen 22 kişi adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından, tüm yurtta olduğu gibi Torbalı ilçesinde de FETÖ'ye yönelik operasyonlar sürüyor. Operasyonlar kapsamında, Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Ayrancılar karakol ekipleri farklı farklı adreslerde aramalar yapmış ve 22 kadını gözaltına almıştı. Ayrancılar Eğitim Severler Derneği (AYESDER) üyesi olduğu öğrenilen ve örgütün 'abla'ları olduğu iddia edilen kadınların sorguları tamamlandı. Şüpheliler, daha sonra ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        MANİSA TURGUTLU'DA VAKIF BAŞKANI TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında daha önceden gözaltına alınan 4 kişi Turgutlu adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 4 kişiden 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi sonrasında kararlı çalışmalarını sürdüren Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri örgütün her kademesine yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Gözaltına alınan 1 vakıf mütevelli heyeti başkanı, kayyum atanan firmanın muhasebe müdürü ve çalışanı ile ihraç edilen 1 öğretmen adliyeye getirildi.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi sağlık kontrolleri sonrasında adliyeye sevk edildi. FETÖ'yle bağlantısı bulunduğu tespit edilen Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim vakfı 9'ncu dönem mütevelli heyeti başkanı olan Haydar E. (60), kayyum atanan Lidya Konserveciliğin muhasebe müdürü Levent D. (49) ile muhasebe departmanı çalışanı Elmas B. (35) ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevinden ihraç edilen Bilal B (31) isimli öğretmen Turgutlu Adliyesine getirilerek savcı karşısına çıkarıldılar.

        Mahkemeye çıkan şahıslardan muhasebe müdürü Levent D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı 9'uncu dönem mütevelli heyeti başkanı Haydar E., Elmas B. ve öğretmenlikten ihraç edilen Bilal B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        TRABZON'DA FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 24 KİŞİEDEN 8'İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonun gözaltına alınan 24 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi.

        İlçede bir hafta önce gözaltına alınan ve ifadeleri tamamlanan ilçe yapılanması üyelerinin bir bölümü dün hakim karşısına çıktı. Gece boyu süren duruşmada hakim karşısına çıkan ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 4 kişi tutuklanırken, 4 kişi ise adli Kontrol şartı ile serbest kaldı. 16 kişinin ise Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgularının devam ettiği belirtildi. (İHA)

        GEDİZ'DE FETÖ SORUŞTURMASI: 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu ileri sürülen adliye personeli 1 katip ve 1 şoförün bulunduğu şüphelilere yönelik Gediz'de operasyon düzenledi. Operasyonda, Gediz Adliyesi'nde görevli katip D.Ü. ile şoför M.D. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin, polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (İHA)

        ERZURUM'DA FETÖ SORUŞTURMASI: 5 KADIN GÖZALTINA ALINDI, 9 POLİS VE 1 HAKİM TUTUKLANDI

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 'il ablası' olarak değerlendirilen 5 kadın gözaltına alınırken, 9 polis ve 1 hakim tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Erzurum genelinde yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında bu hafta içerisinde 50 polisten 21'i hakkında gözaltı işlemi devam etti, 12 polis görevlisi hakkında yakalama kararı verildi. Adliyeye sevk edilen 17 polis görevlisinden 9'u hakkında tutuklama kararı verilirken, 8'i hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. 32 öğretmenden 11'i hakkında gözaltı işlemi devam ederken, adliyeye sevk edilen 21 öğretmenin 16'sı tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 2 hakimden 1'i hakkında tutuklama kararı verilirken, 1 kadın hakim hakkında delil ve sağlık gerekçesiyle adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Ayrıca aralarında zabıt katibi, icra müdürü ve memurlar bulunan 13 adliye personeli adliyeye sevk edilirken, 1'i hakkında tutuklama 12'si hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

        Öte yandan, dün yapılan operasyonlarda örgütün 'il ablası' olduğu değerlendirilen 5 kişi, 1 üsteğmen ve 2 astsubay gözaltına alındı. (İHA)

        FETULLAH GÜLEN'İN SAĞ KOLU ÖZCAN KELEŞ'İN AKSARAY'DAKİ VİLLASINA BASKIN

        Aksaray'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in sağ kolu olduğu ve Amerika'da bulunduğu tespit edilen Özcan Keleş'in ‘Nur Konağı' adlı villasına operasyon düzenlendi. Polis tarafından 3 katlı villaya gerçekleştirilen baskında odaların içinde duvarlarda ve zeminde gizli çelik para kasaları bulundu. Açılan kasalar boş çıktı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında inceleme ve soruşturmalarını sürdüren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, sosyal medyada yayınlanan terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in basın toplantısı öncesi sağlık kontrolünden geçirilmesi görüntüsünde yer alan ve hakkında yakalama kararı bulunan Özcan Keleş'in Aksaraylı olduğunu ve yıllardır Amerika'da bulunduğunu belirledi. Hakkında yakalama kararı bulunan babası Ömer Keleş'in de örgütün İngiltere imamı olduğunu tespit etti. Özcan Keleş'in, Gülen'in sağ kolu olduğunu ve Aksaray'da bir villasının bulunduğunu belirleyen polis, sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye bastı.

        Meydan Mahallesi Şehit Polis Salim Avcıoğlu Sokak'ta bulunan 3 katlı villaya düzenlenen operasyona çok sayıda polis ekibi katıldı. Kimsenin bulunmadığı villanın kapısı çilingir yardımıyla açılarak içeriye girildi. Evde geniş çaplı arama yapan polis, zemin kattaki odaların tabanında gizli çelik para kasaları olduğunu, diğer katlarda ise tüm odaların duvarlarında gizli çelik para kasası olduğunu tespit etti. Dışında ve içindeki her bir köşesinde güvenlik kamerası olan villanın üst düzey alarm sistemi de dikkat çekti. Çilingir ile açılan çelik kasalar boş çıktı.

        Diğer taraftan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 ayrı eve operasyon düzenleyen polis, hakkında yakalama kararı bulunan A. K., L. S. ve M. K.'yi göz altına aldı.

        Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (DHA)

        ÇANAKKALE'DE FETÖ OPERASYONU

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden biri tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Biga Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon doğrultusunda 8 adreste arama yapıldı.

        Söz konusu adreslerde gözaltına alınan aralarında memur ve iş adamlarının da bulunduğu 5 kişiden 4'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan R.T. tutuklandı, diğer 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki bir kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        MANİSA TURGUTLU'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Turgutlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile daha önce gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan kapatılan Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı 9. dönem mütevelli heyeti başkanı Haydar Erarslan (60), FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesi ile kayyum atanan Lidya Konservecilik'in muhasebe departmanı çalışanı Elmas Beğendiler (35) ile Bilal Bayar (31) isimli öğretmen tutuklandı.

        Lidya Konservecilik Muhasebe Müdürü L. D. (49) ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (AA)

        YALOVA MERKEZLİ 4 İLDE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yalova merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 8 kişiden 3ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince önceki hafta Yalova, İstanbul, Kocaeli ve Batmanda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüpheliden 8i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan Selim Ö, Erkam H. ve Müddesir K. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken M.T, T.G, F.Ç, B.E. ve E.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki 12 kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

        FETÖnün Yalova Üniversitesi yapılanmasına yönelik Yalova merkezli İstanbul, Kocaeli ve Batmanda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında eski rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslunun da bulunduğu 20 kişi yakalanmıştı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 14 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 öğretmen adliyeye sevk edildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 'İL VE EMNİYET İMAMI' 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün "il ve emniyet imamı" oldukları öne sürülen 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün "il imamı" olduğu iddiasıyla Zonguldak'ta yakalanan H.O. ile "emniyet imamları" oldukları iddiasıyla Antalya ve Karabük'te gözaltına alınan S.S. ve İ.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerin öğretmen oldukları ve kriptolu mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıklarının tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ