Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tecavüz edilip öldürülen 4 yaşındaki Irmak'ın davasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil olacak
        1

        Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın kaybolmasından sonra canlı yayında suçunu itiraf eden Himmet A.'nın, talihsiz kıza tecavüz ettiği, ardından eliyle boğduğu Adli Tıp raporuyla da kesinleşti.

        2

        İncelemede, Himmet A.'nın DNA'sı ile tecavüze uğrayan Irmak'tan alınan sperm örneklerinin DNA'sı aynı çıktı. DHA

        3

        BAKANLIK MÜDAHİL OLACAK
        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı öldüren zanlı Himmet A.'nın yargılanacağı davaya müdahil olacak.

        4

        Zanlı Himmet A. evinin önünde oynarken kaybolan ve yapılan aramalarda izine rastlanamayan Irmak Kupal'ı tecavüz ederek öldürdüğünü katıldığı bir televizyon programında itiraf etmiş ve ardından da tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.

        5

        Edinilen bilgiye göre, kamuoyunda infial yaratan bu olayın hemen ardından Bakanlık avukatları ve sosyal çalışmacıları harekete geçti. Sosyal çalışmacılar, olayın yaşandığı ilk andan itibaren Irmak Kupal'ın acılı ailesine psikososyal destek vermeye başladı.

        6

        Bakanlık avukatları da geçtiğimiz hafta zanlı Himmet A.'nın yargılanacağı davaya müdahil olmak için dilekçe verdi. Avukatlar, 4 yaşındaki Irmak'ı öldüren zanlıya karşı ailenin haklarının en iyi şekilde savunulması, zanlının üst sınırdan ceza almasının sağlanması için davayı bizzat takip edecek. (AA)

        7

        IRMAK'IN AİLESİNE MAAŞ BAĞLANACAK
        Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte aileyi ziyaret etti. Evin önünde taziye ziyaretine gelenlerle birlikte oturan Kaymakam Osman Bilgin, "Aileye destek ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunlar acıyı kaldırmaz. Ama en azından toplumun, onun yanında olduğunu gösterir. Bu olay Türkiye'ye maloldu.

        8

        Toplumun bu konularda çok dikkatli olması gerekir. Maalesef bazen çok iyi niyetli davranıyoruz. Ne yazık ki yarar da, zarar da en yakınınızdan geliyor. Tedbiri bizden, tevekkülü Allah'a bırakmak lazım. Bu örnek olması lazım. Ailenin durumu çok zor, çok kötü.

        9

        Biz aileye maaş bağlamak için çalışmalara başladık. Barınma konusunda da aileden gelecek talepler doğrultusunda yardımcı olacağız. Toplumuzun acılarını paylaşması çok güzel bir şey. Aileyi yalnız bırakmıyoruz, acılarını paylaşıyoruz" dedi.

        10

        Baba Bilal Kupal ise kaymakama teşekkür ederek, olay nedeniyle sağlıklı düşünemediklerini, herhangi bir taleplerinin olması halinde önümüzdeki günlerde ileticeklerini söyledi. Konuşmakta zorlanan acılı anne Suriye Kupal da, "Allah kimselerin başına vermesin. Bizim yaşadıklarımızı kimselere yaşatmasın" dedi.

        11

        Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, komşusu tarafından vahşice öldürülen 4 yaşındaki Irmak Kupal, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Minik Irmak'ın tabutunun üzerine kasımpatı çiçekleri konuldu.

        12

        14 Ekim tarihinde komşusu tarafından öldürülen ve gömüldüğü bağlık alanda 3 gün süren kazı çalışmalarının ardından cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Irmak Kupal için Alaşehir Tokuçzade Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

        13

        İkindi namazı sonrası düzenlenen cenaze namazına, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Alaşehir Belediye Başkanvekili Hasan Alıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, siyasi parti temsilcileri, yakınları ve çok sayıda Alaşehirli vatandaş katıldı.

        14

        Yüzlerce vatandaşın akın ettiği cenazede minik Irmak için gözyaşları sel olurken, anne Suriye, baba Bilal Kupal ayakta durmakta zorlandı. Minik Irmak'ın yakınları, katil zanlısı Himmet A. için idam istedi.

        15

        Irmak'ın tabutunun üzerine kasımpatı çiçekleri konulurken, talihsiz kızın 10 yaşındaki ablası Ayşe Kupal da kardeşinin tabutu başında dua etti.

        16

        Cenaze namazının kılınmasının ardından Irmak'ın minik bedeninin bulunduğu tabut omuzlara alınarak, götürüldüğü Yeni Mezarlığa defnedildi. (İHA)

        17

        OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI

        Manisa'da komşusu Himmet A. tarafından öldürülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın cenazesi, defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilirken, küçük çocuğun ön otopsisinde boğularak öldürdüğü anlaşıldı. Minik Irmak'ın vücudunda, tecavüz bulgularına da rastlandı.

        18

        Manisa'nın Alaşehir ilçesinde hurdacılık yapan Himmet A. tarafından öldürülerek bağa gömülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın cenazesi, yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak defnedilmek üzere memleketi Alaşehir'e götürüldü.

        19

        Cansız bedeni dün akşam saatlerinde İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirilen Irmak'ın ön otopsi sonuçları da belli oldu.

        20

        İlk etapta boğularak öldürüldüğü tespit edilen küçük kızın vücudunda tecavüz bulgularına da rastlandığı bilgisi verildi.

        21

        Uzmanlar, kesin veriler için detaylı otopsi yapılmak üzere Irmak'ın cansız bedeninden örnekler aldı.

        22

        Irmak'ın cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası memleketi Alaşehir'de toprağa verilecek. (İHA)

        23

        4 YAŞINDAKİ IRMAK'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Ahmet ÜNSAL/MANİSA

        Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı tecavüz edip öldürdüğünü itiraf eden Himmet Aktürk(45), cesedi gömdüğünü söylediği yerle ilgili yeniden sorgulandı.

        24

        Zanlının farklı kroki vermesi üzerine Sarıkız Çayı bölgesinin farklı yerinde yeniden arama çalışması başlatıldı. Çalışmalar sonucunda 4 yaşındaki Irmak'ın cesedi saat 16.30 sıralarında tavuk çiftliğinin arka tarafında toprağa gömülü olarak bulundu.

        25

        Himmet Aktürk tarafından öldürülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı bağa gömerken kullandığını iddia ettiği çapa arama yapılan alanın karşısında nar toplamaya giden bir çocuk tarafından bulundu. (İHA)

        26

        YENİDEN SORGU

        4 yaşındaki Irmak Kupal, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde evlerinin önünde oynarken 14 Ekim'de kayboldu.

        27

        Arama çalışmaları sürerken babanın şüphelendiği ve mahallerinde hurdacılık yapan Himmet Aktürk bir televizyon programında ve polis sorgusunda tecavüz edip küçük kızı öldürdüğünü itiraf etti.

        28

        Çıkarıldığı mahkemece tutuklanın Aktürk'ün cesedi gömdüğünü söylediği Sarıkız Çayı bölgesindeki bağda arama çalışmaları sonuçsuz kalırken katil zanlısı yeniden sorguya alındı. Zanlı, sorguda aynı bölgede farklı bir noktanın krokisini verdi.

        29

        50 DÖNÜMDE ARAMA

        Sarıkız Çayı bölgesindeki arama çalışmalarının çapı 50 dönüm üzerine yayıldı. 8 iş makinesiyle kazı yapılırken çalışmalara arama köpekleri 'Ateş' ve 'Barbi' de katıldı.

        30

        'KATİL BÖLGEYE GETİRİLSİN, YERİNİ GÖSTERSİN'

        Acılı anne Suriye Kupal, "Getirsinler kızımı, kızımı gösterip yavrumu bana versin. 9 gündür aranıyor. Madem yerini biliyor, göstersin çocuğumun yerini mutlaka biliyordur. Ne olur yerini göstersin.

        31

        Ben hiçbir şey istemiyorum. Sadece yavrumu getirsin istiyorum. Nasıl gezebildi bu adam aramızda nasıl, nasıl atabildi yavrumu o çöplere. Getirsinler, götürüp yavrumu oraya gömdüğü gibi yavrumu çıkartıp geri getirsin.

        32

        Yavrum daha dün kucağımdaydı, yavruma ben doyamadım, doyamadım. O adamı yanıma getirsinler, konuşamıyordum, konuşacağım o adamla" diyerek gözyaşı döktü.

        33

        'KEŞKE O ADAMIN EVİNE BAKSAYDIM'

        Irmak'ın 10 yaşındaki ablası Ayşe Kupal da o gün yaşadıklarını anlatarak şunları söyledi: "Evin önünde oynarken, Irmak'ın sesi kesilmişti, 5-6 dakika geçince babam ‘Irmak'a bak' dedi.

        34

        Baktım yoktu. O arada katil Hikmet'in kapısı açıktı ve dışarıda evin önünde oturuyordu. Ona ‘Irmak'ı gördün mü' dedim, ‘Hayır şuralarda oynuyordu' dedi. Keşke o gün o adamın evine baksaydım.

        35

        En azından gizlice yapsaydım, içimden öyle bir his de geçiyordu. Bizi sürekli evine çağırıyordu. Irmak'la bana şeker, çikolata veriyordu. Gelin size bilgisayar, televizyon açayım derdi."

        36

        ZANLIYA KORUMA

        "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan tutuklanan katil zanlısı Himmet Aktürk Alaşehir Cezaevi'nde özel bir odaya alındı. Aktürk'ün kendisine zarar vermemesi ve diğer mahkumlardan korumak için odasının önünde infaz koruma memurları nöbet tutuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ