Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘İlk fırsatta akrabalarımı görmeye geleceğim’

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin, ABD ziyareti sırasında, dedesinin Elazığlı olduğunu ve akrabalarına ulaşmak istediğini söyleyen Gümrük ve Sınır Koruma Buffalo Bölge Müdiresi Rose Hilmey’e müjdeli haberi HABERTÜRK verdi. Akrabalarının bulunduğunu öğrenen Hilmey’in ilk tepkisi “Yıllardır beklediğimiz an buydu. Bekir dedemizin 2’si erkek 3 çocuğu vardı. Erkeklerin isimleri Russe ve Donald’dı. Donald’ın oğlu Kero hayatını Türkiye’deki akrabalarımızı bulmaya adadı. 2009’da Elazığ’daki akrabalarımızı bulmak için Türkiye’ye de gelmiştik. Ancak herhangi bir ipucu bulamamıştık. Bu müjdeli haberden sonra Kero ve ben ilk işimiz Türkiye’ye gelip akrabalarımı ziyaret etmek olacak” diye konuştu.

        ‘İKİ ÇİFT LAF EDEMEDİKTEN SONRA...’

        HABERTÜRK’e konuşan Rosa Hilmey’in babası Ruth Hilmey ise “Akrabalarımızın yıllar sonra bulunması heyecan verici. Ama uzun zaman oldu. Ayrı ülkelerde, kültürlerde ve dillerde yetiştik. Ben bu saatten sonra karşılaşsam bile iki çift laf edemedikten sonra buluşup tanışıp ne yapayım?” dedi.

        ROSE’UN AKRABALARINI HABERTÜRK BULMUŞTU

        Rose Hilmey’in, ABD gezisi sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den bulunması için yardım istediği Elazığ’daki akrabalarına Habertürk ulaşmıştı. Çalışmak için gittiği ABD’ye yerleşen 1889 doğumlu Bekir Çitil’in Elazığ merkeze bağlı Yemişlik (Eski adı Miyadun) Köyü’nde yaşayan kız kardeşinin torunu Feride Çitil (86) “Bekir dayım bize yurtdışından her zaman para gönderirdi. O ölünce vefa borcumuzu ödemek için çocuklarını aramaya başladık. Dayımın adresi eşimde vardı, eşim vefat edince adres de kayboldu. Erkek kardeşim de ABD’ye çalışmaya gittiğinde araştırdı ama ulaşamadı. Akrabamızı görmek için biz de can atıyoruz” demişti.

        Sami AKBIYIK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ