Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS ve AYÖK için yurt ve kredi/burs başvuruları başladı! Burs başvuruları nasıl yapılır?

        Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 2016-2017 öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yurt içinde veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler için burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemlerini başlattı. Peki başvurular nasıl yapılır? Başvuru işlemleri ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

        BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

        DGS ile bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemlerini 24 Ekim-28 Ekim 2016 tarihine kadar KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

        BAŞVURU İŞLEMLERİNİZİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        KYK'dan daha önce öğrenim kredisi veya burs almış öğrenciler tekrar başvuru yapamazlar. Bahsedilen öğrencilerin, DGS sonuç belgesi ve yeni kayıt olunan üniversiteye ait öğrenci belgesi ile kuruma başvuru yapmaları gerekmektedir.

        BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

        Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

        * İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

        * Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

        * Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

        * Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

        * Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.

        * Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ