Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İçişleri Bakanlığı Adil Öksüz'ün başına 4 milyon lira ödül koydu, Aranan teröristler listesi, içişleri Bakanlığı aranan teröristler listesini güncelle
        1

        Listede 14 ayrı terör örgütünden toplam 781 kişi Türkiye'de aranıyor. Fetullah Gülen ve Murat Karayılan gibi terör örgütü liderlerinin de aralarında bulunduğu 781 teröristin başına konulan ödül miktarı ise toplam 534 milyon Türk Lirası.

        2

        PKK ve FETÖ başta olmak üzere Türkiye'de güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadelesi devam ederken, İçişleri Bakanlığı da daha önce oluşturduğu aranan teröristlerin listesini güncelledi. Son güncellemeye göre listede PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C, MLKP, El Kaide, Hizbullah, MKP, TKP, TİKB, THKP-C Acilciler, İslami Hareket Örgütü, Tevhid-Selam Kudüs Ordusu ve Vasat Terör Örgütü olmak üzere toplam 14 ayrı terör örgütünden toplam 781 terörist var.

        3

        TOPLAM ÖDÜL 534 MİLYON

        Aran teröristlerin her biri için İçişleri Bakanlığı 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar büyük para ödülü koydu. Gri listedekiler için 300 bin, turuncu listedekiler için 600 bin, yeşil listedekiler için 1 milyon, mavi listedekiler için 1.5 milyon ve kırmızı listedekiler için de 4 milyon Türk Lirası ödül belirleyen İçişleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar arananlar listesinde yer alıp da etkisiz hale getirilmesini sağlayan vatandaşlara toplam 4 milyon 680 bin lira para ödülü verildi.

        4

        Türkiye'de hala aranan kırmızı listedeki 40 terörist için 160 milyon, mavi listedeki 75 terörist için 112 milyon 500 bin, yeşil listedeki 56 terörist için 56 milyon, turuncu listedeki 75 terörist için 45 milyon, gri listedeki 535 terörist için de 160 milyon 500 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 781 terörist için bakanlık tarafından vaat edilen ödül miktarı 534 milyon lirayı buldu.

        5

        İHBAR EDENİN KİMLİĞİ GİZLİ KALIYOR

        781 terörsitten herhangi birini gören, yerini bilen ya da yakalanmasını sağlayacak bilgiye sahip olanlar bizzat güvenlik güçlerine giderek, yazılı olarak, e-posta atarak ya da 'Alo 156 Jandarma', Alo 155 Polis İmdat' ve 'Alo 140' terör hattını arayarak ihbarda bulunabiliyor. İhbarın ardından teröristin yakalanması durumunda komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından kimliği gizli tutulan ihbarcıya ödülü veriliyor.

        6

        ADİL ÖKSÜZ'Ü YAKALATANA 4 MİLYON LİRA ÖDÜL!

        İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün başına 4 milyon lira ödül koydu. Arananlar listesine FETÖ'den 37 isim daha eklendi. Eski savcı Zekeriya Öz ve FETÖ'nün finans kaynaklarından biri olarak gösterilen Akın İpek için de 750 bin lira ödül verilecek.