Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İbrahim Kalın: Türkiye 15 Temmuz öncesinden daha güçlü

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) düzenlediği “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında Türkiye’de ağırlanan Balkan ülkeleri basın heyetini kabul etti.

        Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Makedonya’dan Balkan gelen basın mensupları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelen İbrahim Kalın, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye ile Balkan ülkeleri ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

        15 Temmuz darbe girişiminin tam anlamıyla hükümeti devirmek için yapılmış bir darbe girişimi olduğunu vurgulayan Kalın “15 Temmuz darbe girişimi, büyük bir darbe girişimiydi, sonunda şehitler ve yaralılar bıraktı. Darbe gecesi halk sokaklara çıktı. Sadece canlarını vermedi, özgürlük ve demokrasi için günlerce 24 saat sokakta demokrasi nöbeti tuttular. Türkiye bugüne dek çok sayıda darbe gördü, ancak böyle bir darbe girişimi ile daha önce hiç karşılaşmadı.” ifadelerini kullandı.

        FETÖ’nün gerçekte her zaman güçlünün yanında olmuş bir örgüt olduğunun altını çizen Kalın, örgütün inandıkları fikirlerin değil güçlünün yanında olduklarını belirtti. Basın mensuplarına FETÖ’nün nasıl örgütlendiği hakkında açıklamalarda da bulunan Kalın, “illegal aktiviteler içindeler, suç imparatorluğu kurmuşlar. FETÖ’ye himmet adı altında milyonlarca dolar para gelmiş. Açtıkları Türk okullarında ne gibi yanlışlar var derseniz, bu okullar pahalı, yalnızca güçlü ailelerin, politikacıların çocuklarını seçmiş ve onları yüksek pozisyonlara getirmiş. Sınav sorularını onlara verip çok yüksek sonuçlar almalarını sağlamış, burada erdem de şeffaflık da yok.” şeklinde konuştu.

        TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENARTIYOR

        İbrahim Kalın, Balkan ülkelerinden gelen basın mensuplarına Türkiye’nin önemli projeleri ve ekonomik büyümesi hakkında da bilgi verdi. Dünyanın en büyük köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldığını belirten Kalın, Türk ekonomisine olan güvenin arttığını, komşu ülkelerde yaşanan sorunlara rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Kalın, “başka ülkelerde bu tarz bir girişim, toplumu ve ekonomiyi çöküntüye uğratırdı. Ancak Türkiye’de toplum birbirine daha yakın, ekonomi de daha güçlü hale geldi.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ