Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik O evden alınan parmak izi sonuçları çıktı
        1

        Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında firari Adil Öksüz'ün saklandığı iddia edilen çiftlik evinde bulunan, iki kişiye ait parmak izleri, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait parmak izi veri bankasında kayıtları bulunamadı.

        2

        Alınan bilgiye göre, yaklaşık 25 gün önce Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz'ün, Kırklareli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki, sınıra yakın Çeşmeköy köyündeki çiftlik evinde saklandığı iddia edilmişti.

        3

        O iddialara ilişkin yaklaşık 10 metrekarelik evde yaptığı aramada, yaşamsal bir bulguya rastlamadı.

        4

        Evdeki, içerisinde turşu bulunan bir bidon, terlik, el feneri ve sigara izmaritleri ve iki kişiye ait parmak izi örnekleri, incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait kriminal laboratuvarına gönderildi.

        5

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen kriminal laboratuvarı raporuna göre, turşu bulunan bir bidon, terlik, el feneri ve sigara izmaritlerinde bir bulguya rastlanmadığı, iki kişiye ait parmak izi örneklerin ise veri bankasında kayıtlarının bulunmadığı bildirildi.

        6

        Parmak izlerinin firarı FETÖ'cü Adil Öksüz'e ait olmadığı önceden saptanmıştı. AA

        7

        İHBAR ELEKTRONİK POSTAYLA GELDİ

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, Adil Öksüz iddialarına yönelik ihbarın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 13 Eylül tarihinde e-posta ihbarıyla geldiğini açıklamıştı.

        8

        Bakırköy Adliyesi'nde, ihbarcı olan Y.K.A.'nın ifadesinin alındığı belirtilen savcılık açıklamasında, "13.09.2016 tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü e-posta ihbar adresine Y.K.A isimli şahıs tarafından gönderilen ihbarda...

        9

        ‘Edirne'de Çeşmeköy ve Oba köyü arasında kalan 100 dönümlük tarla FETÖ'cüler tarafından satın alınıp, silah fabrikası yapılmak üzere bu tarlayı alan FETÖ'cüler tutuklanmış...