Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Darbe komisyonu Erdoğan'ın eniştesini dinlemeyecek

        15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, dinlenmesi için komisyona çağrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'in gelmeyeceğini açıkladı.

        Reşat Petek "Sayın Ziya İlgen olayla ilgili tankları görüp haber verme dışında bir bilgisi olmadığı bu nedenle kendi görevi ve o konuda Cumhurbaşkanı'nın 'eniştemden öğrendim' ifadesi dışında bir bilgisi olmadığını ifade etti. Onun için bu bilgi bize geldi ve kendisini dinlemeyeceğiz" dedi.

        Meclis darbe girişimini araştırma komisyonu cezaevlerine gidecek. Darbe gecesinde aktif rol alan isimler dinlenecek.

        Bunun için hazırlıklar başladı. Ziyaretlerin kasım ayında başlaması planlanıyor.

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Jandarma Eski Genel Komutanı Galip Mendi, Emniyet Eski Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Eski Valisi Mehmet Kılıçlar komisyona davet edilecek isimler arasında...

        Genelkurmay Eski Başkanı Necdet Özel'e de davet gitmişti..Özel ise komisyona bir mektup gönderdi. Meclis'e gelemeyeceğini, soruların yazılı gönderilmesi durumunda cevap verebileceğini bildirdi.

        CHPEski Milletveili Birgül Ayman Güler'de bir mektupla gelemeyeceğini bildirdi. İç siyasi çekişmelere alet olmak istemediğini söyledi.

        Komisyonun CHP'li üyeleri MİT Müsteşarı Fidan ile Genelkurmay Başkanı Akar'ın da davet edilmesini istedi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da komisyona bilgi vermesini talep etti.

        Komisyon Başkanı Reşat Petek bu isimlerin bilgilerine başvurulmasının faydalı olacağı konusunda mutabık kalındığını söyledi.

        Petek daha önce meclis'te kurulan bir araştırma komisyonu'nun bilgisine başvurmak için eski cumhurbaşkanı demirel'i ziyaret ettiğini hatırlattı, ya da soruara yazılı çevap istenebileceğini de belirti.

        DHA-HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ