Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 28.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 28 Ekim Cuma gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BURSA'DA 8 ADLİYE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 18 adliye çalışanından 8'i tutuklandı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis ekipleri, Bursa, Gemlik ve Karacabey adliyelerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve icra müdür yardımcılarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evlerinde ve adliyedeki ofislerinde arama yapıldı. Şüphelilerden bazılarının örgüt mensuplarının şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları ve terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in talimatları doğrultusunda Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları belirlendi.

        Emniyetteki sorgularının ardından bu sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla, toplam 10 kişi ise serbest bırakıldı. (DHA)

        KARS'TA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yapılanan FETÖ/PDY ile iş birliği içerisinde hareket ettiği, üyesi olduğu veya yardımda bulunduğu gerekçesiyle Kars Kafkas Üniversitesi'nde akademisyen kadrosunda görevli şahıslara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı tutuklanarak Kars T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, yine aynı soruşturma kapsamında Kars merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda 24 kişi yakalandı. Yakalanan 24 kişiden 8'i tutuklanarak Kars T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, diğer 16 şahıs hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.(İHA)

        ANKARA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında meslekten ihraç edilen bir binbaşının da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan meslekten ihraç edilen bir binbaşı ve iki mühendis emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

        Tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliklerince sorgulanan şüphelilerden eski Binbaşı Özkan Ö, mühendisler Serhat Y. ve Mehmet Faruk A. tutuklandı.

        Meslekten ihraç edilen Binbaşı Özkan Önün 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı iddia edilmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Firari Özkan Ö, darbe girişiminden 85 gün sonra Afyonkarahisarda kayınpederinin evinde gözaltına alınmıştı. (AA)

        ERDEMİT'TE 1 KOMİSER 2 POLİS FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında 'ByLock' haberleşme programını kullandıkları belirlenerek gözaltına alınan 1 komiser ile 1 polis memuru tutuklandı.

        Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 24 Ekim'de Edremit Bölge Trafik Denetleme İstanyon Amiri O.Y. ile trafik polisi A.Y.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki polisin, cep telefonlarında FETÖ'nün gizli yazışmalarında kullandığı öne sürülen 'ByLock' programı olduğu belirlendi. İşlemleriin ardından bugün adliyeye sevk edilen O.Y. ve A.Y., tutuklanıp, Burhaniye Cezaevi'ne gönderildi. (DHA)

        ADANA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 12 SAĞLIK GÖREVLİSİNDEN BİRİ TUTUKLANDI

        Adanada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 12 sağlık görevlisinden biri tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 sağlık görevlisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında 4 doktorun da bulunduğu şüpheliler, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Şüpheliler arasındaki bir sağlık teknikeri tutuklandı, diğer 11 zanlı ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 26 Ekimde kriptolu mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 12 sağlık görevlisi gözaltına alınmış, şüphelilerin bilgisayar, telefon ve hard disklerine incelenmek üzere el konulmuştu. (AA)

        BOZÜYÜK'TE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 3'ü öğretmen 4 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde soruşturma kapsamında değişik illerde yapılan eş zamanlı operasyonun devamı Bozüyük'te gerçekleştirildi. Son düzenlenen operasyon ile Orhangazi Eğitim Derneği üyesi olan 3'ü öğretmen 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalar sonrasında gerekli görülen belge ve dokümanlara el konulurken, dernek üyesi T.Y., E.D., R.S. ve E.E. sağlık kontrolünden geçirilerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. (IHA)

        ÖRGÜTÜN SÖZDE "ORDU KOORDİNATÖRÜ" AZMİ PİŞMEK TUTUKLANDI

        Isparta merkezli 23 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan örgütün sözde "Ordu koordinatörü" Azmi Pişmek tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen Azmi Pişmek, Orduda yakalandı.

        Örgütün sözde "ordu koordinatörü" olduğu belirlenen zanlı, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. (AA)

        İŞADAMI SERDAR SEYİTOĞLU FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklavaları ortağı ve Dış Ticaret Genel Müdürü Serdar Seyitoğlu, FETÖ üyeliğinden tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklavaları ortağı ve Dış Ticaret Genel Müdürü Serdar Seyitoğlu, Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Seyitoğlu'nun işadamlarından himmet topladığı, çok himmet topladığı için Fetullah Gülen tarafından takke ve namazlık gibi bazı simgesel hediyelerle ödüllendirildiği belirtildi.

        Savcılığın tutuklamaya sevk yazısında, şüpheli Serdar Seyitoğlu'nun Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü olduğu vurgulanarak, şüphelinin himmet adı altında örgüt için iş adamlarından para toplandığı, toplanan paraların örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından ödüllendirildiği, kendisine plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbih gönderildiği ifade edildi.

        Şüpheli Serdar Seyitoğlu'nun amcası ve şirket ortaklarından iş adamı Mustafa Seyitoğlu'nun da aynı FETÖ soruşturması dosyasından tutuklandığı ifade edilen yazıda, şüpheli Serdar Seyitoğlu'nun örgüt mensuplarına gönderdiği ''nasıl ifade vermeliyiz'' talimatı doğrultusunda örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği ve etkinlik pişmanlıktan faydalanmak istemediği belirtildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        BOZÜYÜK'TE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan 'Banu Çiçek Hanımlar Derneği' üyelerinin sayısı 5'e yükseldi.

        Yaklaşık 15 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen dernek üyesi 12 kişiden 4'ü tutuklanmış 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma çerçevesinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 8 kişi arasından G.G. isimli dernek üyesi, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Hakim karşısına çıkan G.G., tutuklanarak Eskişehir H tipi kapalı cezaevine gönderildi. Böylece soruşturma kapsamında tutuklanan 'Banu Çiçek Hanımlar Derneği' üyelerinin sayısı 5'e yükselmiş oldu. (IHA)

        TİRE'DE GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        İzmir'in Tire ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Tire Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu değerlendirilen A.K. (37), R.S. (61) ve A.Ç. (55) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden A.K. ve R.S, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanırken A.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        TOKAT'DENİZLİ'DE 25 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 25 iş adamı gözaltına alındı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYnin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 25 iş adamını yakaladı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLocku kullandıkları belirtilen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin arasında bölgedeki bir marketler zincirinin sahibi H.Pnin oğlu C.Pnin de bulunduğu öğrenildi.

        Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aynı soruşturma kapsamında iki ayrı operasyonda 45 kişiyi gözaltına almış, aralarında eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özerin de bulunduğu 34 şüpheli tutuklanmıştı. (AA)

        KOCAELİ'DE 16 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 öğretmen adliyeye çıkarıldı.

        FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Kocaeli'de terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 16 öğretmen Kocaeli Adliyesi'ne çıkarıldı. Şüphelilerin örgütün kullandığı 'Bylock' isimli haberleşme programını kullandıklarının tespit edildiği öğrenildi. (IHA)

        PİLOTLARA YÖNELİK FETÖ OPERASYONU

        Konya merkezli 17 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 61e çıktı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik soruşturma kapsamında, Konya merkezli 17 ilde haklarında gözaltı kararı çıkarılan 71i üsteğmen 73 pilotu yakalamak için başlatılan operasyonlar sürüyor.

        Polis ekiplerinin gözaltına aldığı zanlı sayısının 61e yükseldiği öğrenildi.

        Konyaya getirilen zanlılar, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

        Konya merkezli 17 ilde, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında dün 71i üsteğmen 73 pilot hakkında gözaltı kararı verilmişti. (AA)

        ZONGULDAK'TA 3 KADIN ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 3 kadın öğretmen yakalandı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alınan öğretmenlere yönelik çalışma başlatıldı.

        FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Zonguldakta 3 kadın öğretmen gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        ESKİ SOMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Soma'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü T.A.'nın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

        FETÖ operasyonları kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinde 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonlar kapsamında örgütle ilişkilerinin bulunduğu iddiasıyla aralarında eski Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü T.A.'nın da bulunduğu bir kısmı örgüte yakın Soma Eğitim ve Yardım Sevenler Derneği (SEYSDER) yöneticileri olan N.K., Ö.K., U.K., F.B., M.T. ve H.P., M.S., H.U. gözaltına alındı. Soma Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgunun ardından mahkemeye sevk edilen aralarında Milli Eğitim Müdürü T.A.'nın da yer aldığı 9 kişi mahkemece tutuklandı, 1 kişi ise denetimli olarak serbest kaldı. (IHA)

        DENİZLİ'DE 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında iş dünyasına yönelik 3'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan kişi sayısı 75'e yükseldi. Hafta içinde 45 kişinin gözaltına alındığı soruşturmanın genişletilerek sürdüğü, bu sabah 30 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve marketler zincirinin sahibi H.P.'nin oğlu işadamı C.P.'nin de bulunduğu öğrenildi.

        Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında örgütün il yapılanmasına yönelik geçen Salı günü 3'üncü dalga operasyon başlattı. Operasyonda ilk olarak işadamları, şirket yöneticileri ve esnafında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Devam eden operasyonda bu sabah ise yine işadamlarının bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Böylelikle gözaltı sayısı 75'e ulaştı. Gözaltına alınanların evlerinde ve işyerlerinde polis aramalar yaptı.

        ZİNCİR SAHİBİNİN OĞLU DA GÖZALTINDA

        Gözaltına alınanlar arasında Denizli'de marketler zincirinin sahiplerinden ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan H.P.'nin oğlu işadamı C.P. de bulunuyor. C.P.'nin Yenişehir Mahallesi'ndeki villasına giden polisler, arama yaptığı, bulunan delillerin incelenmek üzere el konulduğu belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili olan H.P., geçtiğimiz günlerde AK Parti Denizli İl Başkan Yardımcılığı ve yürütme kurulu görevinden istifa etmişti. H.P., 1 Eylül'de ise 7 milyon 500 bin liraya mal olacak ortaokulu yaptırmak için protokol imzalamış, Valilikteki imza törenine bugün gözaltına alınan oğlu C.P. de katılmıştı. (DHA)

        KARABÜK'TE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, daha önce FETÖ darbe girişimi soruşturması çerçevesinde görevinden uzaklaştırılan 17 polis memurundan M.B., S.A., A.D. ve M.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Başpolis Y.K, M.T., A.A., U.İ., N.B., T.C., Z.K., B.C., A.A., N.M., E.T., M.E. ve R.Ö. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Öte yandan Yenice ilçesinde özel diş doktoru B.O. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        TSK'DAN 195 PERSONELİ İHRAÇ EDİLDİ

        Milli Savunma Bakanlığı kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) 195 personel ihraç edildi.

        Bakanlığın resmi Twitter hesabından, konuya ilişkin açıklama yapıldı.

        Buna göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 195 personel Bakanlık kararıyla ihraç edildi. (AA)

        ÇORUM'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 15 KİŞİDEN 13'Ü TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 15 kişiden 13ü tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında öğretmen ve esnafın bulunduğu 15 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 13ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 22 MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN 21'İ YAKALANDI

        Eskişehir'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 22 müftülük personelinden 21'inin yakalandığı bildirildi.

        Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 22 müftülük personelinden 17'sini Eskişehir'de, 4'ünü ise farklı illerde düzenlenen operasyonlarla yakaladı. 1 kişinin firari olduğu öğrenilirken, soruşturma kapsamında çalışmaların sürdüğü bildirildi. (IHA)

        BATMAN'DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında örgütün kadın yapılanmasına yönelik Batman merkezli 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgüt içinde "abla" diye adlandırılan kadın yapılanmasına yönelik hakkında gözaltı kararı bulunan 26 kişinin yakalanması için Batman merkezli Adana, Diyarbakır, Mersin, Siirt, Şırnak, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfada eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgüte üye olmak, himmet parası toplayarak örgüte finans sağlamak suçundan 5 kadın gözaltına alındı.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan 21 kişinin yakalanmasına çalışılıyor. (AA)

        MALATYA'DA 4 KAMU ÇALIŞANI AÇIĞA ALINDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bir doktor ve 4 kamu çalışanı açığa alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖnün darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada kapsamında İl Halk Sağlığında görevli bir doktor ile PTT İl Müdürlüğünde görevli 4 personel görevden uzaklaştırıldı.

        Öte yandan, yürütülen soruşturma kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu ile İŞKUR İl müdürlüklerinde görevli 2 personelin evlerinde ifadeleri alındı. (AA)

        YOZGAT'TA 8 POLİS TUTUKLANDI

        Yozgat'ta FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 4'ü rütbeli 12 emniyet mensubundan 8'i tutuklandı.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 12 emniyet mensubundan 3. sınıf Emniyet Müdürü R.G., 4.Sınıf Emniyet Müdürü Z.Ş., komiser E.B. ve komiser yardımcısı A.K.'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 4 şüpheli polis ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı (Çiğdem YILMAZ/YOZGAT)

        KONYA'DA SERBEST BIRAKILAN 9 ADLİYE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Konya'da geçtiğimiz hafta Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda mahkeme tarafından serbest bırakılan 9 adliye personeli şüpheli, savcının yaptığı itiraz sonucu tekrar gözaltına alındı. 9 adliye çalışanı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        FETÖ'ye yönelik Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 20 Ekim günü adliye personeline yönelik operasyon düzenlenmiş, aralarında zabıt katibi, infaz koruma memuru ve seçim kurulunda görevli çalışanların bulunduğu 15 adliye çalışanı gözaltına alınmıştı. Hakim karşısına çıkan 15 şüpheliden 6'sı tutuklanırken, 9 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılması üzerine savcılık mahkeme kararına itirazda bulundu. İtirazın kabul edilmesinin ardından serbest kalan 9 adliye çalışanı tekrar gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildi. Yeniden hakim karşısına çıkan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle, operasyonda gözaltına alınan 15 kişinin tamamı tutuklanmış oldu. (IHA)

        FETÖ'NÜN "KADIN YAPILANMASI"NA OPERASYON

        Manisa merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "örgütün kadın yapılanmasına" yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 90 kişiden 78'i yakalandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, sürdürdüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı iddia edilen 90 kişi hakkında gözaltı talimatı vermesi üzerine Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manisa merkezli, İzmir, İstanbul, Aydın, Kayseri, Samsun, Adana, Tekirdağ ve Balıkesir illerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 30'u Manisa'da 78 kadın gözaltına alındı. Diğer illerde gözaltına alınan ve "il kadın imamı" E.U'nun aralarında bulunduğu kadınların kente getirileceği bildirildi.

        Gözaltı talimat kapsamında halen 12 kişinin arandığı belirtildi. (AA)

        KIRKLARELİ'NDE 15 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla 20 şüpheliyi tespit etti.

        Kırklareli merkezli, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Çanakkale'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli ve aralarında açığa alınanların da olduğu 15 şüpheli öğretmen gözaltına alındı.

        Şüphelilerin bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olduğu öğrenildi.

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 1 dolarlık banknotlar, Bank Asya kartları, bazı evrak ve FETÖ elebaşına ait kitaplar ele geçirildi.

        Kırklareli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Şüpheli 5 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. (AA)

        KARACABEY'DE GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİDEN BİRİ TUTUKLANDI

        Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 zanlıdan biri tutuklandı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 2 kişi ile daha önce Karacabey'de dershane müdürlüğü yapan ve Ankara'da yakalanan bir zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BYLOCK PROGRAMI KULLANAN 34 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen polislere yönelik yürütülen soruşturmada etkinlik pişmanlıktan faydan 5 polisin isimlerini açıkladığı, 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul merkezli 8 ilde 9 sivil vatandaş 11’i muvazzaf polis olmak üzere 34 şüpheli hakkında eş zamanlı operasyon yapıldı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        MANİSA'DA 33 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün kadın yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, aralarında il imamesinin de bulnudu 33 kişi gözaltına alındı.

        Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaptıkları çalışmalar sonrası örgütün kadın yapılanmasına yönelik operasyon başlattı. Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda, aralarında il imamesinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların örgüt adına himmet topladıkları, toplantı yaptıkları belirtildi. Gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        YENİŞEHİR'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'nın Yenişehir ilçesinde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 2 kişi gözaltına altına alındı.

        Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonunda S.P. ve Y.P. isimli şahısların evlerinde arama yapıldı. Aramada bazı dokümanlara el konulurken 2 kişi gözaltına alındı. (IHA)

        SAVCILIĞIN İTİRAZI ÜZERİNE 18 ASKER YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

        Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında çıkarıldıkları mahkemece salıverilen 18 asker, savcılığın itirazı üzerine ikinci kez gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının örgüte finans sağlanması ve örgüt faaliyetlerine iştirak edilmesine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli askerlere yönelik operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 18 kişi, savcılığın itirazı üzerine yeniden yakalandı.

        Gözaltına alınan 18 asker, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

        Zanlılar, buradaki işlemlerin ardından yeniden adliyeye sevk edilecek.

        FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 47 asker hakkında 20 Ekimde gözaltı kararı verilmişti. Eş zamanlı yürütülen operasyonda, aralarında albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubayların da bulunduğu 47 rütbeli asker gözaltına alınmıştı. Adliye sevk edilen zanlılardan 29u tutuklanırken, 9u adli kontrol şartıyla olmak üzere 18i serbest bırakılmıştı. (AA)

        KARAMAN'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) öğrenci yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 45 kişiden 29'u evlerinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 kişi dün Karaman adliyesine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 29 kişiden 13'ü önceki gün adliyeye çıkarılmış ve bunlardan 7'si tutuklanmıştı. Adreslerinde bulunamayan 16 kişiyi yakalama çalışmaları ise halen devam ediyor.

        Gözaltı kararı çıkarılan 45 kişinin 2014-2015 ve 2016 yılları arasında Karaman'dan polis okullarına, askeri liselere gidecek öğrencileri organize ettikleri ve öğrencilerin ev yapılanmaları ile buradaki örgüt üyelerine ByLock programı yükledikleri öğrenildi. (IHA)

        SAMSUN'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsun merkezli, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'nde FETÖ yapılanmasına yönelik 9 il ve 1 ilçede düzenlenen operasyonda gözaltına alınan toplam 39 kişiden 12'si tutuklanırken, 27 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik 3 gün önce Samsun merkezli Vezirköprü ilçesi ile İstanbul, Ankara, Adana, Trabzon, Mersin, Isparta, Kastamonu ve Muğla illerinde bulunan 54 adrese 220 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında öğretim üyesi, araştırma görevlisi, daire başkanı, müdür, okutman ile değer çalışanların da bulunduğu 7'si kadın 39 kişi gözaltına alındı. Polisteki sorgulanması tamamlanan 39 kişi dün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Gece sabaha kadar devam eden mahkeme bu sabah sona erdi ve 12 kişi tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 27 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        İZMİR MERKEZLİ 3 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 12 POLİS YAKALANDI

        İzmir merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen 16 polisten 12'si yakalandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün emniyet teşkilatı yapılanması içerisinde yer aldıkları değerlendirilen 16 kişi hakkında gözaltı talimatı vermesi üzerine, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon başlattı.

        İzmir'in yanı sıra Manisa ve Şırnak illerinde yapılan operasyonda, ikisi emekli 12 polis gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        MARDİN'DE MAHKEMEYE ÇIKARILAN 27 POLİSTEN 14'Ü TUTUKLANDI

        Mardin merkezli 17 ilde FETÖ/PDY soruşturma kapsamında 'ByLock' haberleşme programını kullanan Emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda mahkemeye çıkarılan 27 polisten 14'ü tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında baş komiser, komiser ve komiser yardımcısının da bulunduğu 27 polis emniyetteki işlemlerin ardından dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, şüphelilerden 14'ünü tutukladı, 13'ü adli kontrol kararı ile serbest bıraktı. (DHA)

        TRABZON MERKEZLİ 3 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM), kent genelinde yapmış olduğu FETÖ/PDY operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

        Trabzon merkezli Ankara ve Kocaeli illerinden 3 kişi gözaltına alındı. Trabzon'dan faaliyet gösteren ve bir süre önce kayyum atanan, FETÖ/PDY örgütüne finans sağlayan Mercan A.Ş. ortaklarına yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 24 kişiden 5'i mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 5 kişiden E.M. ,E.Y. ve Y.R. tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Öte yandan, Araklı ilçesinde aynı örgüt ile bağlantısı olduğu şüphesi ile gözaltına alınan U.A. ve Ö.İ. çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol ile serbest kaldı. (IHA)

        NEVŞEHİR'DE BİR ADLİYE PERSONELİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 1 adliye personeli tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca hakkında soruşturma başlatılan Nevşehir adliyesinde şoför Mustafa Azarsız Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır" denildi. (IHA)

        KOCAELİ'DE 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 6 kişi adliyeye sevk edildi.

        Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan iş adamları Nurettin Çölgeçen, Muhammet Talha Şimşek, Halit Uçar, Kenan Canyiğit, Musatafa Bıçakçı ve Gebze Ziraat Odası Başkanı Ersan Çınar'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, güvenlik önlemleri altında Gebze Adliyesine getirildi.

        Şüpheli iş adamlarından Çölgeçen'in örgütün "Gebze emniyet imamı", Şimşek'in "Çayırova ilçe imamı", Uçar'ın da "STK imamı" olduğu iddia edildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 1'İ KADIN, 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 1'i kadın, 6 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında hakim, infaz koruma ve polis memuru bulunan 1'i kadın 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından, nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

        Bu arada, tutuklanan şüphelilerin cep telefonlarında "ByLock" kullandığı tespit edilmişti. (AA)

        ANKARA'DA 15 SAYIŞTAY DENETÇİSİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan, eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Mehmet Oğuz Kaya'nın da aralarında bulunduğu 15 Sayıştay denetçisi tutuklandı.

        Soruşturma çerçevesinde geçen hafta gözaltına alınan 21 Sayıştay denetçisi şüpheli, polis eşliğinde getirildikleri Ankara Adliyesinde, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

        Şüphelilerden 17'sini tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk eden savcılar, serbest bıraktığı 4 şüpheli için de hakimlikten adli kontrol talep etti.

        Hakimlik, tutuklanması istenen 17 şüpheliden, Kaya'nın da aralarında bulunduğu 15'ini tutuklarken, 2'sini adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        Savcılığın talebi doğrultusunda diğer 4 şüpheliye de adli kontrol uygulanmasına karar veren hakimlik, adli kontrol kapsamındaki şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza verme şartı getirdi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ