Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da yapılan fuhuş baskınında bulunan "Kader" bebek annesini bekliyor

        Adana'de polisin fuhuş operasyonu sırasında bulduğu 2 aylık isimsiz kız bebek ile ilgili kararı mahkeme verecek. Polislerin "Kader" adını verdiği ve Sevgi Evleri'ne yerleştirilen bebeğe kimlik çıkarılması için annesi ve babası bekleniyor. Kader bebeğin babası olduğu öne sürülen kişi çocuğu kabul etmemiş annesi ise cami avlusuna bırakmayı düşünmüş ve bir başka arkadaşı sahip çıkmıştı.

        Adana'da çocuklarını kaçırdıkları kadınlara şiddet ya da şantaj yoluyla fuhuş yaptırdığı iddia edilen fuhuş çetesine yönelik düzenlenen operasyonda bir evde henüz ismi bile konulmamış 2 aylık kız bebek bulunmuştu. Bebeğin fuhuştan hakkında işlem yapılan bir kadının çocuğu olduğu ancak fuhuşa karışmış başka bir kadına verdiği ortaya çıkmıştı. Polis tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evleri'ne teslim edilen bebek devlet korumasına alınmıştı. Polislerin Kader adını verdiği bebeğin sağlık kontrolleri yapıldı ve tüm ihtiyaçları giderildi.

        Yetkililer bebeğin uygunsuz bir ortamda bulunması nedeniyle öz anne ve babasına dahi ancak mahkeme kararıyla verilebileceğini beliterek, "Fakat kimliğini de öz anne ve babasının çıkarması gerekiyor. Onlar yasal süre içinde bize başvurmazsa kimlik çıkarmak için mahkeme kararı almamız lazım. Biz gelmeseler bile öz anneyi bekliyoruz" dediler.

        Bu arada çocuğu olmadığı için bebeği sahiplenen Mürşide T.'nin de bebeği sahiplenmek istediği, bununla ilgili girişimlerde bulunacağı öne sürüldü.

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ