Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kütahya'da 5 eşek vahşice öldürüldü

        Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde 5 eşek tüfekle öldürülmüş olarak bulundu.

        Tunçbilek beldesi Demirbilek mahallesinde sabah saatlerinde meydana gelen olayda, farklı kişilere ait 5 eşek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce av tüfeği ile vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sahipleri tarafından mahalleye yakın tarlalarda serbest dolaşması için bırakılan eşeklerin öldürülmesi mahalle sakinleri tepki gösterdi. Eşeklerin vücutlarında balta izinin de olması dikkat çekti.

        "ADETA HEDEF TAHTASI OLARAK KULLANMIŞLAR"

        Eşek sahipleri ve mahalle sakinleri tüfek sesini duymadıklarını ancak olayı gerçekleştiren canilerin bir an önce bulunmasını istedi. Eşeği öldürülen mahalle sakinlerinden Osman Kaya, bunu yapanların insan olamayacağını belirterek, "Eşeğimi bir gün önce otlaması için serbest bırakmıştım. Sabah eşeğimi almaya geldiğimde kanlar içerisinde yatarken buldum. Eşeğimin her tarafında kurşun izi vardı. Adeta hedef tahtası olarak kullanmışlar.

        Benim eşeğimin hemen yakınında yine tüfekle vurulan eşek canlıydı ve can çekişiyordu. 3 eşek yan yana öldürülmüş diğer 2 eşek ise hemen yakınlarında öldürülmüş halde bulduk. Bu işi kim yaptı neden yaptı bilmiyoruz. Biz bunu yapanların en kısa sürede bulunmasını istiyoruz diye konuştu.

        Muhtar azası İsa Orak, ise tepkisini dile getirerek “Kimin vurduğu belli değil. Bu bir katliam diyoruz. Daha önce böyle bir olaya rastlamadık. Belediyeye durumu anlattık. Eşekleri alacaklar ve gömecekler. Bunları yapanların bulunmasını istiyoruz. Kimse çıksın ortaya. Gerekli cezanın verilmesi gerekir" dedi.

        Jandarma, olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmalara başlarken, Tunçbilek Belediyesi ekipleri de telef olan eşekleri uygun alanlara gömdü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ