Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 50 DEAŞ, 15 PKK/PYD hedefi imha edildi

        Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 50, PKK/PYD'nin ise 15 hedefi karadan ve havadan vurularak imha edildi. Çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 3 askeri öldü, 4'ü de yaralandı.

        Suriye'de 67 gündür devam eden harekatta; DEAŞ'ın 50, PKK/PYD'nin ise 15 hedefi karadan ve havadan bombalanarak imha edildi. Çatışmalarda 3 ÖSO askeri hayatını kaybetti, 4'ü de yaralandı. 1 mayın ve 5 el yapımı patlayıcının da kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

        "Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif şehit olmuş, 4 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 164 meskun mahalde yaklaşık 1305 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 50 terör örgütü DEAŞ hedefine ve 15 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından, hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 1 mayın ve 5 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 33 mayın ve 1367 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ