Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Atatürk Havalimanı'nda tencerede uyuşturucu

        Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde düzenlenen operasyonda, ABD'ye gönderilmek istenen 9 adet tencere ve tava içerisinde 10 kilo uyuşturucu çıktı.

        İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüz ekiplerince yürütülen operasyonda, Atatürk Havalimanı Kargo Terminalinden Amerika'ya kargo olarak gönderilmek istenen iki adet karton kutu içerisinde 9 adet tencere ve tava incelemeye alındı.

        Gönderilmek istenen kargo kutularında yapılan x-ray taramasında, kutuların içerisinde bulunan tencere ve tavaların taban kısımlarında şüpheli yoğunluklar bulunduğu görüldü.

        NARKOTİK DEDEKTÖR KÖPEKLERİ TESPİT ETTİ

        Durumundan şüphelenen kargo paketleri, Nima, Töki, Trojan, Zeus ve Nitro isimli narkotik köpekleri tarafından ayrı ayrı koklatılmış tüm köpeklerin kargo gönderilerine uyuşturucu tepkisi vermesi üzerine paketlere açılmak üzere el konuldu.

        İÇERİSİNDE KIRMIZI BİBER BULUNAN TENCERELER ÇEKİÇLE AÇILDI

        X-Ray ve dedektör köpeklerinin tepkisi üzerine tencerelerin taban kısımları çekiçle vurularak açıldı. Tencerelerin taban kısmına yapılan özel bölmeler içerisinde tam 10 kilo Afyon Sakızı ele geçirildi. Uyuşturucuların piyasa değerinin 165 bin TL olduğu belirlendi. Kaçakçıların kırmızı biberleri narkotik dedektör köpeklerinin uyuşturucunun kokusunu almasını engellemek için koydukları belirlendi.

        UYUŞTURUCU KARGOLARI AKSARAY VE BEYOĞLU'NDAN

        Söz konusu kargonun nasıl ve kimler tarafından gönderildiği konusunda yapılan araştırmalarda, kargoların Aksaray'da bulunan bir kargo şubesinden gönderildiği, aynı şekilde tencerelerin gönderilmek istendiği Amerika adresine daha önce de Beyoğlu kargo şubesinden de bir kargo daha gönderildiği belirlendi.

        Aksaray ile Beyoğlu Kargo şubelerinde bulunan kamera görüntüleri üzerinden yapılan incelemede, uyuşturucu kargosunu gönderenin C.G. olduğu belirlendi. C.G.'nin yakalanması için operasyonlara devam ediliyor.

        Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ