Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye ve Fransa’nın korkusu: TERÖR
        1

        IPSOS Mori araştırma şirketi tarafından yapılan “Dünyayı ne korkutuyor?” (What Worries the World?) araştırması, geçtiğimi günlerde yayınlandı.

        2

        Araştırmada Arjantin’den Belçika’ya, Fransa’dan Avustralya’ya, İsrail’den Türkiye’ye birçok ülkede ankete katılanlara, “Sizi en çok endişelendiren nedir?” sorusu yöneltilip cevap arandı.

        3

        25 ülkeden 65 yaşın altında yetişkinlere online olarak yöneltilen anket sorularından yola çıkan araştırmada, Türkiye terörizm korkusunun en yoğun yaşandığı ülke olarak dikkat çekti.

        4

        İSPANYA’DA İŞSİZLİK KORKUSU YÜZDE 74

        Gelen cevaplarda neredeyse her ülkede farklı korkular ortaya çıktı. Terörizm korkusu Türkiye’nin yanı sıra Fransa ve ABD’de de ciddi endişe kaynağı olurken, en yüksek oran yüzde 76 ile Türkiye’de çıktı.

        5

        Türkiye’yi, yüzde 55 ile Fransa, yüzde 45 ile İsrail, yüzde 38 ile Belçika ve yüzde 35’le ABD izledi. Araştırmada “işsizlik” korkusunu en çok yaşayan ülke ise yüzde 74 ile İspanya çıktı.

        6

        İspanya’yı yüzde 66 ile İtalya takip etti. “Fakirlik ve sosyal adalet” kaygısını en çok taşıyanlarsa yüzde 57 ile Ruslar, yüzde 45’le Almanlar oldu. İngiltere ise “göçmen” korkusunda yüzde 42 ile ilk sırada yer aldı. İşte ülkelere göre ulusların korku ve endişeleri...