Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdal İnönü vefatının 9. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

        2007 yılında vefat eden Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 9'uncu yılında ailesi, partililer ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

        Anma törenine, İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, yeğeni Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Şenatalar, CHP İstanbul Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu katıldı. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu anmada katılımcılara lokum ve kolonya ikram edildi.

        "ONU ÖRNEK ALALIM, O YOLDA YÜRÜYELİM, YILMAYALIM"

        Anma töreninde eşi hakkında konuşan Sevinç İnönü, "Erdal İnönü'yü ölümünün 9'uncu yılında anıyoruz. 2017 yılında 10 yıl olacak. Çok çabuk geçiyor zaman, fakat hakikaten onu özlemle anıyoruz. Barışçıl ve sevecen bir insandı. Herkesle iyi ilişkiler içerisinde olmaya çalışırdı. Kimse hakkında kötü bir laf etmemişti. Onu örnek alalım, o yolda yürüyelim, yılmayalım. Hiçbir zaman umudunu kaybetmezdi. En kötü şartlarda bile 'Umudumuzu kaybetmeyelim, daha iyi şeyler olacaktır' derdi. Biz bu hareketi gelecek kuşağa, gençliğe emanet ediyoruz. O yüzden onlar sayesinde inşallah açıklığa çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

        "ARAMIZDA ÇOK MESAFE VARDI, GÜN GEÇTİKÇE DAHA ÇOK ANLADIK"

        CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da, "Onu Türkiye'nin de anladığını zannetmiyorum. İnönü Ailesi Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt Sorunu'nu elini taşın altına koyarak çözmeye çalışan ve barışı hedef olarak koyduğunda bedelini ödeyen bir ailedir. Bu aile ülkenin kuruluşu ve kurtuluşunda önemli mücadeleler vermiştir" diye konuştu. İnönü'nün yeğeni ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise amcası Erdal İnönü'yü özlemle andıklarını söyleyerek; "Onun idealleri gerçekleşseydi bugün Türkiye daha farklı bir konumda olabilirdi" dedi.

        Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ