Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Abdullah Çakıroğlu tahliye edildi

        Çekmeköy'de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle yargılanan Abdullah Çakıroğlu'nun, ikinci kez tahliyesine karar verildi.

        Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk celsesinde tahliye olduktan sonra, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararının ardından Çakıroğlu'nun ikinci kez tutuklanmasına avukatınca yapılan itiraz karara bağlandı.

        İtirazı değerlendiren Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Çakıroğlu hakkında verilen tutuklama kararının kaldırılarak, tahliye edilmesine karar verdi.

        Çakıroğlu'nun serbest bırakılması için bulunduğu cezaevine müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyanın yargılamanın yapıldığı Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

        "BU ÜLKEDE KADIN OLMAK BÖYLE BİR ŞEY"

        Mahkemenin verdiği karar üzerine Ayşegül Terzi, çalıştığı hastaneden telefonla DHA'ya konuştu.

        Karara şaşırdığını ifade eden Ayşegül Terzi, "Kararı şuan sizden öğreniyorum. Ne diyebilirim ki? Türkiye'de adalet bu kadar. Düşünebileceğim hiçbir şey yok. Bu ülkede kadın olmak böyle bir şey. Benim ölmemi bekliyorlar. İtiraz ediyoruz, itiraz ediyoruz serbest bırakılıyor. Şuan herhangi bir koruma kararım da yok. Yeniden tutuklandığı için verilen koruma kararı da kaldırılmıştı" dedi.

        AA - DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ