Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'da çok sayıda patlayıcı tespit edildi

        Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 20 kilogram C4 plastik patlayıcı ve üç adet silah ele geçirilirken, 6 kişi de gözaltına alındı.

        Alınan bilgilere göre, dün akşam saat 21.30 sıralarında Kurubas mevkiinde uygulama noktasından kaçmaya çalışan bir araç yaşanan kovalamaca sonucunda yakalandı. Araç, içerisinde bulunan 5 şahısla incelenmek üzere emniyete götürülerek incelemeye alındı. Yapılan çalışmada araç içerisinde gizli bölmelerde zulalanmış şekilde 9 parça halinde 2'şer kilogramlık toplam 18 kilogram plastik C4 patlayıcı madde, 2 adet konserve kutusu içerisine hazırlanmış zaman ayarlamalı düzenekleri hazır bomba ve bunlara ait çok sayıda fünye ele geçirildi.

        Toplam 20 kilogram C4 plastik patlayıcı madde ele geçirilirken, devam eden çalışmalarda Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde ise arama yapıldı. Yapılan çalışmalarda, gömülü vaziyette 2 adet Kaleşnikof marka silah, 1 adet Bixi marka silah ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Konuyla ilgili toplam 6 kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ