Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cinsel istismar sanığı ağabey kendini böyle savundu

        Bolu'nun Gerede İlçesi'nde 2 kız kardeşine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 18 yaşındaki V.S.G., "Kardeşlerimi zaman zaman dövdüğüm ve kötü davrandığım için böyle bir iftira attıklarını düşünüyorum" dedi.

        İlçeye bağlı bir köyde babalarına ait çiftlik evinde oturan 14 yaşındaki M.G. ve 16 yaşındaki F.G., lise öğrencisi ağabeyleri V.S.G.'nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek jandarmaya şikayette bulundu. V.S.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha sonra kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması üzerine V.S.G. tahliye edildi. Olayın ardından ailesi tarafından bir mobilya atölyesinde çalışmak üzere Ankara'ya gönderilen V.S.G. hakkında, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada hakim karşısına çıkan V.S.G., suçlamayı kabul etmedi. Sanık, "Kardeşlerimi zaman zaman dövdüğüm ve kötü davrandığım için böyle bir iftira attıklarını düşünüyorum. Aramızda böylesine büyük bir iftira atacak kadar kötü bir olay yaşanmadı. Beraatimi istiyorum" dedi.

        KIZ KARDEŞLER ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

        Duruşmada sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifade veren kız kardeşlerden M.G. ise ağabeyine iftira attığını ve şikayetinden vazgeçtiğini ifade ederek, "Ağabeyim çiftlikte traktörü falan hep kullanıyor. Bize hep büyüklük taslıyordu ve kötü davranıyordu. Babam da çiftliğe ağabeyimin adını koydu. Çiftliği ağabeyimin üzerine yapacağını düşündüm. Bu nedenle kıskandım ve böyle bir iftira attım. Ablamın da bende bazı sırları vardı. Ablamın sırlarını babama anlatmakla tehdit edince, ablam da ikna oldu. Birlikte böyle bir anlaşma yapıp ağabeyimden şikayetçi olduk. Her şey tamamen benim hayal ürünüm" dedi.

        F.G. ise, "Babamın malı, mülkü ağabeyime bırakacağını düşündüğümüz için böyle bir şey yaptık" dedi.

        Baro tarafından görevlendirilen mağdur kardeşlerin avukatları, kız kardeşlerin baskı altında oldukları için ifadelerini değiştirdikleri kanaatinde olduklarını ve sanığın cezalandırılması gerektiğini savundu. Sosyal hizmet uzmanı da görüşünde, kız kardeşlerin aile baskısı nedeniyle ifade değiştirdiğini, ifade sırasında endişeli olduklarını ve samimi olmadıklarını bildirdi.

        Sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilirken, duruşma yeni tanıkların dinlenilmesi ve avukatların savunma için ek süre talepleri nedeniyle ertelendi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ