Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Vali Hüseyin Avni Coş'un adını kullanarak dolandırıcılık iddiası

        Sakarya'da kendisini Vali Hüseyin Avni Coş olarak tanıtan dolandırıcı, bir işadamından 40 bin lira yardım parası istedi.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünden aradığını belirten bir kadın, işadamı Aydın Bahar'a Vali Coş'un kendisiyle görüşmek istediğini söyledi.

        Daha sonra kendisinin Vali olduğunu belirten telefondaki kişi, Bahar'dan bir öğrenci için 40 bin lira istedi. Telefondaki kişinin dolandırıcı olduğunu anlayan Bahar, İl Emniyet Emniyet Müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulundu.

        İşadamı Aydın Bahar, yaptığı açıklamada, bir kişinin Sakarya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünden aradığını ve Vali Coş'un kendisiyle görüşmek istediğini söylediğini kaydetti.

        Daha sonra konuştuğu kişinin Vali Coş olmadığını anladığını belirten Bahar, "Karşımdaki kişinin sesi Sayın Valimizin sesi değil. Ben anladım dolandırıcı olduğunu, konuşturmaya başladım. O sırada kayda almaya başladım. 'Çok yoğun, toplantıdan toplantıya gidiyorum, yüz yüze konuşmak istedim ama' deyince ben anladım zaten valimiz olmadığını. 'Bir öğrencimiz var hastalandı yurt dışında tedavi edilecek 210 bin lirayı bulduk ama 40 bin lira açığımız var' dedi, para istedi sonra hat kesildi. Konuşturduğumu anladı bilinçli olduğumuzu anlayınca kapattılar direk telefonu. Bir daha da aramadılar." diye konuştu.

        Bahar, İl Emniyet Müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulunduğunu ve kendisi arayan numara ile ses kayıtlarını yetkililere verdiğini kaydetti.

        Durumu Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a ilettiğini anlatan Bahar, "Valimizi aradım bilgilendirdim. 'İsminizi kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar, bilginiz olsun' dedim. O da teşekkür etti 'gerekli mercilere iletirseniz sevinirim' dedi." şeklinde konuştu.

        Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş
        Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ