Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş'tan CHP'ye blok çağrısı

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konuları değerlendirdi.

        Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Demirtaş, dünyada birçok başkanlık sistemi bulunduğunu, Türkiye'de yapılanın bunların hiçbirine uymadığını, uyan adının da "diktatörlük" olduğunu öne sürdü.

        Demirtaş, ortada başkanlık sistemi tartışmasının olmadığını, fiilen ele geçirilen yetkilerin, anayasal güvenceye alınmaya çalışıldığını savundu.

        Demirtaş, toplumun yarısından fazlasının başkanlık sisteminin "diktatörlük" olduğunu bildiğini ve korktuğunu ileri sürerek, "Sen buna rağmen kendi başkanlığını ilan edersen, halkın başkanı olmazsın. Olsan olsan cop cumhuriyetinin başkanı olursun. O kadar. Zora, copa, tanka, topa, panzere dayalı güçle ayakta duruyorsan, halkın başkanı olamazsın." dedi.

        Demirtaş, "Başkanlıkla ilgili anayasa teklifleri neyse çok hızlı bir şekilde buyursun, getirsinler. Biz de milletvekillerinin tutumunu görmek istiyoruz. Acaba, kaç dürüst milletvekili var ki bu ülkeyi bir diktatöre teslim etmeme konusunda kararlıdır, onların sayısını orada görmek istiyoruz. Geciktirilmesini istemiyoruz. Bu tartışma artık Genel Kurul'da bir oylamayla son bulmalıdır. Bizim tavrımız bellidir. Blok halinde biz diktatörlüğe karşı olduğumuzu 'hayır' oyu vererek ortaya koyacağız. Meydanlara, alanlara gitmek gerektiğinde de biz diktatörlüğe 'hayır' diyeceğiz." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ