Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Profesyonel sınır kolluğu teşkilatı kuruluyor

        Hükümetin 2017 yılı programına göre, sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığına bağlı silahlı sınır güvenliği teşkilatı kurularak, çok başlı yapıya sahip olan sınır muhafazası tek çatı altına alınacak.

        Emniyet Genel Müdürlüğü terörle mücadele birimlerinde görev yapan personelin mesleki bilgi ve kapasitesi artırılarak, vatandaşların terör ve terörle mücadele konusunda bilinçlendirilmesi çalışmaları yürütülecek. Terörle mücadelede uluslararası kuruluşlar ve ülkeler ile iş birliği faaliyetleri artırılacak, güvenlik birimlerinin önleyici kolluk kapasitesi güçlendirilerek terörle mücadele kapasitesi artırılacak.

        İçişleri Bakanlığınca, suçun işlenmesinden önce yürütülecek önleyici ve koruyucu güvenlik hizmetlerinin, suçun işlenmesinden sonra yürütülen bastırıcı ve soruşturmacı güvenlik hizmetlerinden daha etkin olduğu bilinciyle genel kolluk gücünü oluşturan polis, jandarma ve sahil güvenlik personelinin önleyici kolluk kapasitesi geliştirilmesi hedefleniyor.

        ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ KURUMSALLAŞACAK

        Özel güvenlik sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda Avrupa Birliği normlarıyla uyumlu mevzuat çalışmaları yapılarak, Özel Güvenlik Sistemi Bilgi Otomasyon projesi faaliyete geçirilecek. Özel güvenlik görevlilerine verilecek eğitimler artırılarak, güvenlik hizmetlerinin kurumsallaşması hedefleniyor.

        Kriminal hizmetlerde teknolojik altyapı geliştirilerek, akreditasyon çalışmaları bütün kriminal polis ve jandarma laboratuvarlarında yaygınlaştırılacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ