Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adil Öksüz ve Kemal Batmaz böyle görüntülendi
        1

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan ve Adil Öksüz ile birlikte Mart ve Haziran 2016'da ABD'ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Şüphelilerden 6'sı gözaltına alındı.

        2

        15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiğini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğünü ve darbeyi yöneten isimler arasında olduğunu belirledi.

        3

        Öksüz ve Batmaz'ın Akıncı Üssü ve Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı.

        4

        Darbe girişiminin ardından tutuklanan Kemal Batmaz'a Akıncı Üssü'nde rütbeli bir askerin selam verdiği de belirtildi. Batmaz, halen Sincan Cezaevi'nde tutuluyor.

        5

        3. SİVİL
        Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile birlikte Akıncı Üssü'nde görülen üçüncü ismin de Harun Biniş olduğu belirlendi. Görüntü Harun Biniş’in de 143. Filoda olduğunu ortaya koyuyor.

        6

        Öksüz'ün kullandığı 06 SIR 49 plakalı aracın Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarının temin edilmesi sonucunda, Öksüz'ün 27 Aralık 2015 ile 10 Ocak, 17 Ocak, 31 Ocak, 22 Şubat, 1 Mart, 15 Mart, 31 Mart, 6 Mayıs, 28 Mayıs, 5 Haziran ve 16 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara'ya gelerek, toplantılar yaptığı tespit edildi.

        7

        Öksüz'ün darbeye hazırlık toplantıları yaptığı Ankara'daki iki ev, gizli tanık beyanları ve yer gösterme tutanaklarıyla belirlendi.

        8

        Başsavcılık Öksüz'ün yurt dışı seyahatleriyle ilgili detaylı araştırma başlattı. İnceleme sonucunda daha önce Kaynak Kağıt AŞ Genel Müdürü olan Kemal Batmaz'ın da arasında bulunduğu bazı kişiler şüpheli bulundu.

        9

        Bunlardan Batmaz'ın Ocak, Mart, Haziran ve Temmuz 2016'da, Adil Öksüz ile aynı günlerde ABD'de bulundukları resmi kayıtlarla tespit edildi.

        10

        Batmaz'ın, son olarak, darbe girişiminden hemen önce, 11 Temmuz 2016'da Öksüz'ün de bulunduğu uçakla ABD'ye gittiği ve 13 Temmuz 2016'da yine Öksüz ile aynı uçakla Türkiye'ye döndüğü belirlendi.

        11

        Başsavcılık, darbe planlarını ve organizasyonunu Öksüz ile yaptığını değerlendirdiği Batmaz'ın darbe girişiminin hemen ardından Akıncı Üssü çevresinde gözaltına alınıp, tutuklandığını ve Sincan Cezaevine konulduğunu belirledi.

        12

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturmada, Batmaz'ın, darbe girişiminde etkin şekilde rol aldığı Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'daki güvenlik kamerası kayıtlarından da tespit edildi.

        13

        Darbe girişiminin yaşandığı geceye ilişkin görüntülerde, Batmaz'a üsteki askerlerin selam verdikleri kayıtlara yansıdı. Rütbeli askerlerin başlarıyla selam verdiği Batmaz'ın 143.Filo koridorundaki rahat tavırları dikkati çekti.

        14

        Bunun üzerine cezaevinden getirilerek, bir kez daha ifadesi alınan Batmaz'ın suçlamaları reddettiği öğrenildi.

        15

        Batmaz, gözaltına alındıktan sonraki ilk sorgusunda tıpkı Adil Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında arsa bakmak amacıyla bulunduğunu iddia etmişti.

        16

        Batmaz'ın, Kaynak Holding bünyesindeki bir şirkette birkaç yıl çalıştıktan sonra Kaynak Kağıt AŞ'de çalışmaya başladığı, sonrasında da şirketin genel müdürü olduğu bildirildi. Bu görevinden 2015'in ilkbahar aylarında ayrılan Batmaz'ın emlak şirketi kurduğu kaydedildi.

        17

        Ancak savcılık, incelemeleri sonucunda emlak şirketinin hiçbir gayrimenkulün alım satım ve kiralama işi gerçekleştirmediğini, faaliyetlerinin tabelada kaldığını tespit etti.

        18

        Darbenin ilk hazırlık hareketlerini başlatması olasılığı yüksek olan Batmaz'ın, FETÖ içerisinde "Adil Öksüz'ün üstü veya eşiti olduğu, bu değilse ancak bir altında bulunabileceği" değerlendirildi.

        19

        Öte yandan soruşturma dosyasına, Adil Öksüz ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir arada olduğu kamera görüntüleri de girdi.

        20

        Görüntülerde koltukta bulunan Fetullah Gülen'in karşısında iki çocuk yerde oturuyor. Onların arkasında ise yine yerde Adil Öksüz bulunuyor.

        21

        Başsavcılık, bu kişinin Adil Öksüz olduğunu bilirkişi raporuyla kesinleştirdi.

        22

        Darbe girişiminin ardından Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in yanı sıra Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek adlı siviller de gözaltına alınmıştı.

        23

        Oruç, "hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili belgesel çekimi için görüşme yapmaya gittiğini" ileri sürmüştü.

        24

        Anafartalar Kolejlerinin sahibi Çiçek ise "öğrenci velilerinden Albay Ahmet Özçetin tarafından 'Sosyal etkinlik var' denilerek, üsse davet edildiğini" iddia etmişti.

        25

        Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adil Öksüz ile irtibatı tespit edilen 12 kişi hakkında bugün arama, el koyma ve gözaltı kararı çıkarttı.

        26

        Bunlardan 5'inin, darbe toplantılarının yapıldığı Ankara'daki 2 evi kiralayan ve kefil olanlar, 7 kişinin ise Adil Öksüz ile Mart ve Haziran 2016'da ABD'ye gidenler olduğu belirtildi.

        27

        Şüphelilerden 6'sının şu ana kadar gözaltına alındığı, 6'sının ise arandığı kaydedildi.

        28

        KEMAL BATMAZ'IN AKADEMİSYEN KARDEŞİ DE FETÖ'DEN TUTUKLANMIŞ!

        Adil Öksüz ile birlikte darbeyi yönettiği iddia edilen Kemal Batmaz'ın Erciyes Üniversitesi'nde akademisyen olan kardeşi Prof. Dr. Şakir Batmaz'ın da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklandığı ortaya çıktı.

        29

        Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihi eski Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Batmaz, açığa alınmış, ardından Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde çıkarıldığı mahkeme tarafından 23 Ağustos'ta tutuklanmıştı. Prof Dr. Şakir Batmaz'ın telefonunda Bylock bulunduğu da belirlenmişti.

        30
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ