Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da otomobil tacirlerne operasyon düzenlendi

        Çaldıklarılüks otomobillere sahte belgeler düzenleyip, yabancı plaka takarak satan şebekenin peşine düşen Adana polisi, Beşiktaş'ın Türk asıllı Avusturyalı millî futbolcusu Veli Kavlak'ın bir süre önce çalınan aracını buldu.

        Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Asayiş Şubesi'ne bağlı Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri, İstanbul'dan çalınan lüks otomobillere Belçika, Almanya, Gürcistan ve Romanya plakası takıp, sahte evraklarla satıldığını belirledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile bağlantı kuran Adana polisi, Beşiktaşlı Veli Kavlak'ın da otomobilinin çalındığını öğrendi.

        Kavlak'ın evinin önünde duran 34 PC 0371 plakalı otomobilinin arkasındaki küçük camı kıran hırsızların, üriteci firmanın torpido gözündeki özel bölmeye yerleştirdiği yedek anahtarı kullanarak çaldığı ortaya çıktı. Kavlak'ın otomobilini de liderliğini N.K.'nin yaptığı şebekenin çaldığını tespit eden polis, aracın peşine düştü.

        Ekipler yaptıkları çalışmalarda Veli Kavlak'ın otomobiline B 398 BRN sahte plakasını takan hırsızların Adana'da oturan V.A.'ya satığını belirledi. V.A. ekipler tarafından gözaltına alındı, otomobile de el kondu. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda otomobili N.K.'den 250 bin liraya satın aldığını söyleyen V.A., "Ben plakanın sahte olduğunu, aracın çalıntısının bulunduğunu bilmiyordum. Ben de mağdur edildim" diye ifade verdi.

        V.A. serbest bırakılırken, aynı yöntemle İstanbul'dan çalınıp Adana'da satılan 2 otomobile daha el kondu. Otomobiller sahiplerine teslim edilirken, polis hırsızlık şebekesi lideri N.K. ve çetenin diğer elemanlarını yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ